Päťročné kresťanské dievčatko dali v Británii moslimským pestúnom. To, čo zažívalo, je neopísateľné

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)

    Dievčatko, ktoré má britské štátne občianstvo, je pokrstené a ako väčšina malých detí v Británii hovorí po anglicky, úrady jedného dňa umiestnili do pestúnskej rodiny. Presnejšie povedané, v priebehu šiestich mesiacov vystriedalo dve pestúnske rodiny, arabské pestúnske rodiny. V jednej vraj bolo dievčatko traumatizované, pretože pestúni nehovorili po anglicky. Nútili dievčatko, aby sa naučilo hovoriť po arabsky. Okrem toho mu zakazovali jesť jeho obľúbené špagety, pretože dievčatko ich bolo zvyknuté jesť so slaninou. A aby toho nebolo málo, zobrali dievčatku krížik a učili ho žiť podľa moslimských tradícií. Informuje o tom server Daily Mail s odvolaním sa na ďalšie zdroje. Toto všetko sa dialo vo východnej časti Londýna vo štvrti Tower Hamlets.

    Keď bolo dievčatko na návšteve u svojej matky, rozprávalo jej, ako ho v arabskej rodine učili, že vianočné a veľkonočné zvyky sú hlúpe a že hlúpe sú aj európske ženy, zvlášť, keď pijú alkohol. Z toho, čo si jej dcéra zažila, bola matka zhrozená. „Je to päťročné biele dievča, narodilo sa v tejto krajine, hovorí po anglicky, miluje futbal, má britský pas a je pokrstené v kostole,“ povedal novinárom priateľ matky.

    Server pripomína, že úrady sú pri umiestňovaní detí do pestúnskych rodín povinné prihliadať na pôvodné kultúrne zázemie dieťaťa, vieru i rasový pôvod. Britské ministerstvo školstva poznamenáva ku kauze to isté. Na prvom mieste vraj musí byť blaho dieťaťa. Londýnsky prípad však svedčí o tom, že nie vždy sa túto podmienku podarí naplniť.

    Daily Mail píše, že to nie je prvý škandál, ktorý otriasol štvrťou Tower Hamlets. V roku 2014 uzrela svetlo sveta správa, že tamojší starosta Lutfur Rahman sympatizuje s moslimskými extrémistami.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -