Jahnátek sa opäť činí. Nový flek pre ďalšiu starú známu

    0
    Ľubomír Jahnátek, bývalý minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (Autor: SITA)

    Úradovanie exministra Jahnátka je dlhé roky opradené rodinkárstvom a dohadzovaním flekov. Už za jeho čias v rezorte hospodárstva prišli viacerí ľudia z jeho rodných Komjatíc k dobre plateným pozíciám a zdá sa, že Jahnátek si podobné praktiky priniesol aj do ÚRSO, píše denník Nový Čas.

    Do kresla vedúcej sekcie cenovej regulácie len prednedávnom vymenoval exminister svoju bývalú dlhoročnú asistentku Slávku Jánošíkovú. Dlho však jedinou jeho známou na úrade nezostala. Flek v ÚRSO sa krátko po vymenovaní Jánošíkovej ušiel aj Veronike Galikovej, ktorá spolu s Jahnátkom aj Jánošíkovou pracovala na ministerstve. Prijatá bola dokonca bez výberového konania.

    „Bola prijatá na voľnú pozíciu vo verejnej službe, v zmysle zákona sa výberové konanie v takom prípade nerobí,“ uviedol hovorca úradu Radoslav Igaz. Podľa jeho slov má Galiková v ÚRSO na starosti dennú operatívu v kancelárii nadriadeného.

    V minulosti sa špekulovalo aj o tom, že Galiková má nadštandardný vzťah so synom Jánošíkovej. Hovorca Igaz však popiera, že by medzi nimi existoval akýkoľvek vzťah. 

    - Reklama -