Sulík: Danko bude musieť obetovať vládu alebo stranu. Fico nebude mať zábrany rozbiť poslanecký klub SNS peniazmi

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    Europoslanec sa podľa svojich slov vtedy ocitol pred rovnakou voľbou. Rozhodol sa obetovať vládu, aby zachránil stranu, „lebo vláda bola samá intriga a zákulisný boj, presne ako tá terajšia“.

    Pretože nelietal v žiadnych kšeftoch, mohol si dovoliť konať podľa presvedčenia. „Danko má však pred očami miliardovú zákazku na obrane a ak tá klapne, tak je zabezpečený na tri generácie dopredu,“ uvádza šéf SaS. No vzápätí dodáva, že zákazka neklapne, lebo Fico…

    Všetky koaličné vlády sa skončili predčasne, zanikol najslabší partner alebo oboje, konštatuje ďalej Sulík. Pripisuje to malým skúsenostiam koaličného partnera, pričom ako príklady uvádza mená Rusko a Ľupták, alebo „kšeftom“ ako v prípade Slotu a Mečiara.

    Svoju stranu dáva europoslanec do kontrastu k uvedeným prípadom. „Nemáme žiadne korupčné kauzy ani žiadnych oligarchov, zato máme po ôsmich rokoch dostatok skúseností,“ píše šéf liberálov s tým, že preto je SaS skutočnou alternatívou k Smeru. Následne v blogu rozpísal všetky vlády od roku 1992.

    Navyše Danko podľa Sulíka vedie vojnu na dvoch frontoch: v koalícii a vo vlastnom klube. Síce ovláda stranu („stanovy SNS by Kim Čong-un lepšie nenapísal“), nie však poslanecký klub. Europoslanec sa pýta, koľkým poslancom za národniarov je Danko ukradnutý, koľkým lezie na nervy despotizmom a koľko z nich oslabne pri pohľade na milión eur.

    „Jeden milión eur je pri tých kšeftoch (veď len pri eurofondoch ide o 600 miliónov eur) drobnosť, no zároveň je to suma, ktorú poslanec NR SR zarobí za tridsať rokov,“ prízvukuje Sulík. Robert Fico podľa neho nebude mať zábrany rozbiť Dankov poslanecký klub. „Peniazmi, čím iným,“ dodáva.

    „Obstarajte si kolu, pukance, pohodlné kreslo a vychutnávajte toto politické divadlo s názvom Stabilná vláda bojujúca proti korupcii',“ vyzýva priaznivcov v závere svojho blogu v Denníku N.

    - Reklama -