Eurofondy sú dosť silným lepidlom. Premiér si môže ísť zaplávať a Béla ďalej oberať broskyne. Opozičné strany koalícii vládnu krízu len tak nedarovali

    0
    Zástupcovia opozície v NR SR (Autor: ReproFoto: TA3)

    O novej dohode koalície sme písali viac TU. Parlamentné listy zaujímali aj vyjadrenia politikov z radov opozície.

    „Predseda SNS Andrej Danko prestal blúzniť, ohol chrbát a Robert Fico mu jeho úlety veľkoryso prepáčil. Inak to nešlo, lebo táto korupčná koalícia naozaj nemá v rozkrádaní verejného majetku alternatívu,“ uvádza sa v stanovisku predsedu SaS Richarda Sulíka na výsledky koaličnej rady. Podľa neho koalícia teraz hľadá vonkajšieho nepriateľa „a mieria na SaS“, pričom práve SaS ich čoskoro odstaví od moci.

    „Výrok predsedu SNS Danka, že dnešná koaličná rada bola najmä o ľudskosti a nastavení chémie, by si mal tento chemik ľudských duší nechať zarámovať,“ myslí si Sulík.

    „Personálny refreshman práve zrazil opätky. Nič iné sme ani neočakávali. Pán premiér si môže ísť znova zaplávať do jazera a Béla môže ďalej oberať broskyne. Tomu tretiemu zostala len hanba a poníženie,“ konštatoval Ľubomír Galko.

    „Po mesiaci škriepok sme sa dozvedeli, že peniaze z eurofondov sú dostatočne silným lepidlom, aby udržali pokope aj takú koalíciu, ktorej lídri nevedia spolu normálne komunikovať. Namiesto riešenia problémov Slovenska sa koalícia mesiac škriepila o malichernostiach,“ sformulovala stanovisko hnutia OĽaNO k dnešnému rokovaniu koaličnej rady Veronika Remišová.

    Podľa OĽaNO si Slovensko zaslúži lepšiu a zodpovednejšiu vládu. Hnutie sa chce súčasnej vláde naďalej pozerať na prsty a v parlamente presadzovať svoje priority v oblasti podpory pre rodiny, boja proti korupcii a trvať na zlepšeniach v oblasti školstva a zdravotníctva.

    Viete si predstaviť inú vládu, ktorá by dokázala kradnúť a takto podvádzať občanov? Ja nie. Toto nedokáže nikto, len oni. Prirovnal by som ich k šmejdom, ktorí okrádajú ľudí, ktorí im dôverujú. Oni to povýšili do roviny, že podvádzajú aj sami seba,“ povedal líder Sme rodina Boris Kollár na tlačovej besede. Dodal, že lídri koaličných strán riešili tri týždne svoje egá a nie kauzu s eurofondmi na ministerstve školstva. Uviedli to webnoviny.sk.

    „A karavána ide ďalej… Fico upratal Danka,“ reagoval na sociálnej sieti na najnovší vývoj Peter Pčolinský zo strany Sme rodina.

    „Divadielko vládnych strán pokračuje,“ komentoval pre PL situáciu Milan Uhrík z ĽSNS.

    - Reklama -