Pokojne môžete kradnúť! Vyzýval imám moslimov. A sám dostal na dávkach vyše pol milióna eur na luxusný život

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Tím relácie švajčiarskej verejnoprávnej televízie Rundschau získal nahrávku pôvodne líbyjského imáma Abua Ramadana. Videozáznam zachytáva Ramadana, ako káže: „Alah, prosím ťa, aby si zničil nepriateľov nášho náboženstva. Znič židov, znič kresťanov, hinduistov, Rusov a šíitov.“ Ramadanova kázeň prebehla v mešite Ar’Rahman v bernskom kantóne.

    „Ten, kto sa spriatelí s neveriacim, je prekliaty až do súdneho dňa,“ hovorí imám pri bohoslužbe a zároveň uvádza, že moslimovia by nemali byť podriadení miestnym zákonom. „Ak mi prídete povedať, že moslim kradol alebo znásilňoval, tak to vás nemusí zaujímať a ani by ste o tom nemali hovoriť,“ zaznamenala nahrávka.

    Podľa relácie Rundschau a miestneho denníka Tages Anzeiger imám po celý čas (13 rokov) poberal dávky v nezamestnanosti a ďalšie benefity od štátu v mieste svojho trvalého bydliska, švajčiarskom meste Nidau. Hoci nikto netvrdí, že Ramadan poberal dávky ilegálne alebo že by azda švajčiarske úrady porušili nejaké pravidlá, vďaka medializácii Ramadanových kázní sa o celú záležitosť začali zaujímať miestni politici. Jeden dokonca navrhol, aby imáma zo Švajčiarska vypovedali.

    „Nie sme zodpovední za to, aby sme ochraňovali štát,“ povedal Rundschau Christian Hauri, šéf miestnej pobočky správy sociálneho zabezpečenia v Nikau. „Nemáme prostriedky na to, aby sme si preverovali svojich klientov,“ doplnil. To, či sa o Abua Ramadana zaujímajú švajčiarske bezpečnostné zložky, zatiaľ nie je známe. Samotný imám však fakt, že by jeho kázne napádali Švajčiarsko alebo západný svet, reportérom Rundschau odmietol. Priznal len to, že kritizoval Izrael a sionizmus.

    Nahrávka, ako šíri imám v mešite nenávisť:

    Zdroj: Swissinfo.ch

    Podľa informácií médií nehovorí Abu Ramadan po nemecky ani po francúzsky a má len elementárne znalosti angličtiny, čo ho v podstate úplne vylučuje z miestneho trhu práce. Novinári odhalili, že imám káže v dvoch mestách zároveň, a to v Bieli a v Neuchâteli. Objavuje sa však aj v líbyjskej islamistickej televízii Tanasuh TV, ktorá propaguje radikálne poňatie islamu.

    Ramadan sa konečne venuje sprievodu klientov ženevskej moslimskej turistickej agentúry Arabian Excellence AETS počas ich pútí do Mekky. Tímu relácie Rundschau sa podarilo na Facebooku objaviť fotografie, ktoré zobrazujú imáma v luxusných hoteloch na Strednom východe. „Je to niekto, kto síce priamo nevolá po džiháde, ale vytvára naň mentálne podhubie,“ povedala webu Swissinfo Saïda Kellerová-Messahliová, ktorá vo Švajčiarsku vystupuje proti radikálnemu islamu.

    Televízia, v ktorej sa Ramadan objavuje a podľa médií šíri islamistickú propagandu:

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    autor: jok

    - Reklama -