Hysterické útoky opozície. Ak polícia nikoho neobviní, budem brať poslancov OĽaNO na zodpovednosť, varuje Danko

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)
    Danko v rozhovore hovorí aj o tom, že je vraj zúfalý, pretože opoziční politici podľa neho na tlačovkách niekoho krivo obvinia a nenesú za to vôbec zodpovednosť. Predseda SNS priznáva aj to, že nikto nemá garantovanú funkciu ani on. 
     
    „Všetky funkcie sú dočasné. Môže nastať situácia, že človek svojou chybou alebo chybou svojich pracovníkov, alebo vývojom situácie urobí krok, ktorý je nezlučiteľný s výkonom funkcie,“ povedal Danko. K nominantom SNS uviedol, že u všetkých dôsledne vyhodnocuje ich prácu. „Každý človek robí aj chyby,“ dodal. 
     
    Šéf národniarov priznáva, že jeho strana mala v roku 2016 pri vyberaní ministrov menej odborníkov, ale tí s nimi vraj spolupracovali a nakoniec sa SNS podľa Danka podarilo nájsť ľudí, ktorí rozumejú problematike na zverených rezortoch. „Ak by sme vysvietili zamestnancov v štátnej správe, ktorí spolupracujú so SNS, tak ich prepustia z práce,“ obáva sa. 
     
    Pripomeňme, že nominanti SNS majú na starosti ministerstvá obrany, pôdohospodárstva a školstva. Posledné menované si za uplynulé týždne zažilo zemetrasenie odštartované kauzou okolo prerozdeľovania eurofondov a po výzve premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa skončilo odchodom ministra Petra Plavčana (nominant SNS) z funkcie. 
     
    „Na ministerstve školstva bolo pre mňa dôležité, aby kandidát rozumel učiteľskému a vysokoškolskému prostrediu,“ uviedol Danko. Predseda SNS je vraj rád, že „minister obrany si vie sadnúť do obrneného vozidla a povedať, či je dobré, alebo zlé pre vojakov“. Peter Gajdoš, ktorého SNS nominovala do funkcie ministra obrany, podľa Danka rozumie potrebám vojakov. Pochvalne sa vyjadril aj o práci ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej. 
     
    Danko si myslí, že opozícia sa snažila „pošpiniť“ ministerku ešte na jar a obeťou „pošpinenia“ zo strany opozície sa vraj stal aj on sám. „Prichádzajú rôzne hysterické útoky opozície, ktoré nie sú podložené,“ uviedol Danko. Tieto útoky sa podľa neho stávajú vždy v čase, keď je v zahraničí. „Ak polícia nikoho neobviní, budem poslancov OĽaNO brať na zodpovednosť, pretože klamali verejnosť,“ varuje opozíciu v závere. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
     
     
    - Reklama -