Bývalý diplomat varovne k USA: Z verejných budov odstraňujú južanské symboly, mainstreamové médiá tlieskajú. A nikoho nedesí černošská aj belošská radikalizácia

    0
    Jaroslav Bašta (Autor: Hans Štembera)
    Ako následne konštatuje, zdá sa však, že forma historicky motivovanej vražednej iracionality sa čas od času nevyhýba žiadnej krajine.
     
    „Objav jadrových zbraní a hrozná demonštrácia ich ničivého účinku paradoxne viedli k tomu, že v rámci západnej civilizácie na dlhé desaťročia zavládol mier, hoci sa mu hovorilo studená vojna. Potom sa bipolárny svet stal monopolným a Spojené štáty sa pokúsili zmeniť jeho obraz. Globalizácia bola len ďalším názvom pre amerikanizáciu. Jeho podstatná časť sa stala takzvanou farebnou revolúciou,“ dodáva Bašta.
     
    Následne sa zameral na Spojené štáty, ktoré sa podľa neho počas posledného pol roka dostali do najhlbšej vnútornej krízy za posledných 150 rokov. Dôvody sú podľa Baštu dva. „Voľby vyhral Donald Trump a jeho protivníci porazili farebnú revolúciu, tentoraz v Spojených štátoch. V duchu naznačenej balkánskej alebo kaukazskej logiky sa rozhodli, že konečne napravia historické krivdy spojené s občianskou vojnou skončenou pred 152 rokmi,“ uviedol Bašta s tým, že oficiálnym dôvodom sa stal rasisticky motivovaný atentát v černošskom kostole v Charlestone v Južnej Karolíne.
     
    „Belošský mladík, ktorý v roku 2015 zastrelil deväť ľudí, mal vlajku Konfederácie, preto už dva roky sú z verejných budov a priestranstiev plánovite odstraňované južanské symboly. Za mohutného potlesku mainstreamových médií v USA aj u nás. Nikto sa neobťažuje rozdeľovaním spoločnosti a jej dvojstrannou (čiernou a bielou) radikalizáciou,“ uzavrel Bašta.
     
    Pôvodný text TU
     
    - Reklama -