Silnejšia Európa znamená aj silnejšie Nemecko, zahrmela na mítingu Merkelová

    0
    Angela Merkelová (Autor: TASR/AP Photo/Virginia Mayo)

    V Nemecku sa rozbieha horúca fáza volebnej kampane. Nemecká kancelárka Angela Merkelová do nej podľa denníka Bild nastúpila s vervou.

    Hoci v nemeckom Dortmunde veľmi pršalo, kancelárka predniesla 41-minútový prejav, v ktorom sršala energiou a sľubovala Nemcom, že krajinu ďalej povedie k prosperite. Mala sa o čo oprieť. Kancelárkou je od roku 2005, nezamestnanosť v krajine za ten čas klesá a ekonomike sa darí. Aby to tak zostalo aj naďalej, Nemecko podľa Merkelovej nesmie zaspať nástup moderných technológií, a to predovšetkým v automobilovom priemysle, ktorý je jedným zo základných pilierov nemeckej ekonomiky. Automobilky zamestnávajú stovky tisíc ľudí a moderné technológie podľa Merkelovej treba rozvíjať aj preto, aby títo ľudia neprišli o prácu.

    Celý článok v nemčine nájdete TU.

    Z úst nemeckej kancelárky padlo niekoľko slov aj k Európskej únii. Kancelárka sa jednoznačne postavila za silnú EÚ. Európska únia bude podľa kancelárky silná, pokiaľ bude spoločne obhajovať európske hodnoty, ako sú sloboda a solidarita. „Keď je silná Európa, je silné aj Nemecko,“ zahrmela Merkelová.

    A zdá sa, že Nemci jej veria, pretože podľa predvolebných prieskumov môže dostať až 40 percent hlasov.

    - Reklama -