Pozrite sa, čo sa stalo na Slovensku. Kiska nech je pre nás varovanie, vyhlásil Klaus

    0
    Bývalý český prezident Václav Klaus (Autor: TASR)
    „Myslím si, že prezidentom nemá byť Marťan, myslím voči politickému systému. Keď vidíme, čo sa stalo na Slovensku, že bol zvolený prezident (Andrej) Kiska, no tak to by pre nás všetkých malo byť zásadným varovaním, aby sa niečo také nestalo u nás. Prosto to musí byť niekto z politického systému, s istou skúsenosťou, kto tuší, o čo v tej politike ide,“ povedal Klaus. 
     
    Klaus tiež uviedol, že za kľúčové považuje parlamentné voľby. „V tomto zmysle sú prezidentské voľby druhotné, nemyslím, že nezaujímavé, pretože sa tam roja kandidáti, ktorých považujem za šialených a úsmevných, že sa o niečo také pokúšajú. Ale ak sa môže niečo zmeniť v našej krajine, tak na to sú voľby parlamentné, ani v tomto prípade mne rozloženie kariet medzi jednotlivými politickými stranami však nedáva veľkú nádej, že by sa niečo v našej krajine po voľbách mohlo zlepšiť k lepšiemu,“ povedal Klaus.
     
    Andrej Kiska sa funkcie prezidenta SR ujal v roku 2014 a ďalšie hlasovanie o novej hlave štátu bude až v roku 2019. To, či bude súčasný slovenský prezident znova kandidovať, zatiaľ nie je celkom jasné, ale v Českej republike je voľba hlavy štátu naplánovaná už na január budúceho roka a už sú jasní aj kandidáti. 
     
    Miloš Zeman oznámil, že chce budúci rok prezidentskú funkciu obhajovať. Jeho vyzývateľmi sú napríklad textár a podnikateľ Michal Horáček, bývalý predseda českej Akadémie vied Jiří Drahoš, bývalý šéf automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek, lekár Marek Hilšer, podnikateľ Igor Sládek alebo bývalý šéf kabinetu Jiřího Rusnoka Karel Štogl.
     
     
    - Reklama -