Prednosta bratislavského Starého Mesta skončil. O flek ho pripravilo prepojenie na Bašternáka

    0
    Matovič v parlamente pri transparente s fotkou Bašternáka a Kaliňáka (Autor: TASR)

    Bratislavská firma Gode začiatkom roka kúpila od firmy Ladislava Bašternáka Balax pozemok v blízkosti luxusného komplexu Bonaparte. Peter Jesenský sa z Gode stiahol niekoľko týždňov pred zaznamenaním zmeny vlastníka katastrálnym portálom. Vo firme Gode ostala Laura Jesenská, ktorá býva na tej istej adrese ako Peter Jesenský, píše Trend.

    Keď Trend mestskú časť upozornil, že funkcionár úradu má prepojenie na podnikateľa vyšetrovaného v súvislosti s daňovými únikmi, hovorkyňa najprv odkázala na P. Jesenského, ktorý nereagoval. Nasledujúci deň prišla od mestskej časti informácia, že starosta Starého Mesta Radoslav Števčík prednostu úradu Jesenského odvolal z funkcie.

    Týždenník Plus 7 Dní už pred rokom informoval, že Jesenský sídli v Bašternákovom bytovom komplexe Bonaparte, pričom ho označil za kamaráta tohto podnikateľa. Jesenský uviedol, že ho s ponukou na pozíciu prednostu oslovil Radoslav Števčík. „Myslíte, že na to má dosah? Zdá sa mi, že kombinujete nekombinovateľné,“ odvetil vtedy na otázku, či miesto získal vďaka Bašternákovi.

    - Reklama -