Nechcem žiadnu milosť. Vyčítam si toho dosť, priznáva Procházka. Toto však rozhodne neľutuje

    0
    Radoslav Procházka (Autor: TASR)

    „Nechcem a nepotrebujem žiadnu milosť,“ píše v komentári neúspešný prezidentský kandidát, bývalý šéf strany Sieť s ambíciou stať sa najznámejším gazdom na Slovensku, Radoslav Procházka. Podľa jeho slov sa totiž v priebehu troch rokov podujal na tri legitímne pokusy uspieť vo verejnej súťaži. Za legitímne ich považuje už len preto, že k úspechu mal relatívne blízko. „Určite podstatne bližšie ako približne tri a pol milióna iných ľudí s rovnakou možnosťou sa na súťaži zúčastniť,“ hovorí exsieťar s tým, že nie je náhoda ani to, že vo všetkých prípadoch bol reálne „v hre“, rovnako ako to, že v úplnom finále neuspel.

    V komentári upozorňuje, že média nikdy neboli povestné tým, že by dôsledne rozumeli svojim odkazom politickému prostrediu a motivačným schémam, ktoré z nich vyplývajú. Upozorňuje tiež, ako sa posilňuje presvedčenie, že úspech sa má merať funkciami a že bez nich sa človek musí trápiť. „Nezískal si jednu funkciu a ďalších si sa dobrovoľne vzdal? Ty nula!“ približuje Procházka, pričom nevidí dôvod, prečo by sa mali ľudia utvrdzovať v tom, že sa kresla musia držať zubami-nechtami. „Takto toho Kaliho, chlapci a dievčatá, dole nedáte…,“ konštatuje.

    „Pre mňa dnes súvaha približne štyroch rokov v parlamente a ďalších dvoch mimo neho, ale v politickom drese, vyzerá nepriaznivo,“ hodnotí Procházka. „Vyčítam si toho dosť. Nikdy si ale nebudem vyčítať, že som to skúsil – že som sa netmolil Figeľovi pri sutane a išiel na trh s vlastnou kožou,“ uzatvára bývalý nádejný kandidát na prezidenta aj premiéra.  

    - Reklama -