Trump si ide tvrdo za svojim. Vyhráža sa poisťovniam a kongresmanom, že prídu o peniaze

    0
    Americký prezident Donald Trump reční v Palm Beach. (Autor: TASR)
    Kongres Spojených štátov odmietol Trumpovu reformu zdravotného poistenia, ale prezident, zdá sa, trvá na tom, aby prešiel v súčasnej podobe. Jasne to dal najavo na svojom oficiálnom účte na Twitteri, na ktorý prispieva Trump osobne. Ani v sobotu tak šéf Bieleho domu nepoľavil v tlaku na členov amerického Kongresu, aby reformu odklepli, a to čo najrýchlejšie. 
     
    „Ak nebude nový zákon o zdravotnej starostlivosti rýchlo schválený, tak sa (finančná) pomoc pre poisťovacie spoločnosti aj členov Kongresu čoskoro skončí,“ varoval Trump v krátkej správe na sociálnej sieti. 
     
    Trump tvítom narážal na približne osem miliárd dolárov. Túto sumu federálna vláda platí poisťovniam, aby odľahčila ich náklady, ktoré tieto spoločnosti majú na liečenie nízkopríjmovej časti obyvateľstva. Členovia Kongresu dostávajú z federálnej kasy tiež príspevky, a to na svojich asistentov a práve tie im chce Trump zobrať, ak neschvália jeho zdravotnícku reformu. 
     
    Správa prezidenta USA prišla len deň potom, čo senát pod kontrolou republikánov nedosiahol dosť hlasov na zvrátenie takzvanej Obamcare, teda reforme zdravotnej starostlivosti z dielne administratívy exprezidenta Baracka Obamu. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -