Europoslankyňa sa pustila do dvojakej kvality potravín v EÚ. Pridala ešte veľa príkladov navyše

    0
    Eurobankovky a mince (Autor: SITA)
    „Keď som prvýkrát poukázala v Európskom parlamente na prieskum Asociácie spotrebiteľov Slovenska, ktorý ako prvý už v roku 2011 na rozdielnu kvalitu značkových výrobkov upozornil, téma sa zdala byť politicky úplne nezaujímavá,“ podotkla na úvod Sehnalová s tým, že skutočnou politickou témou sa dvojaké štandardy stali pričinením Slovákov tento rok na jar.
     
    „,Keď letíte v lietadle, tiež predpokladáte, že je bezpečné, ale nepresviedčajte nás, že sedíme v business triede, keď letíme v lowcoste,' bolo pomerne chytľavé prirovnanie, ktoré premiér Fico vo Varšave na summite lídrov V4 pre dvojitú kvalitu použil,“ poznamenala europoslankyňa a uviedla, že dvojité štandardy ako nečestné praktiky sa postupne stali istou symbolikou dvojakého metra v Európe.
     
    „Nielen pokiaľ ide o potraviny a ďalší tovar, ale tiež napríklad pre mzdy za rovnakú prácu v rovnakej firme alebo rôzne provokovanie, ktorému sú vystavení v poslednom čase napríklad vodiči, a mnohé ďalšie príklady dvojakého metra a veľmi tvrdé hájenie vlastných záujmov v EÚ napriek rétorike, ktorá pravú podstatu veci často zakrýva. Stali sa symbolikou stále rozdelenej Európy a pocitu akéhosi švindľa, ktorého sa stará Európa na tej novej dopustila a dopúšťa. Je vcelku jedno, či sa rôznych výrobkov nájde tretina či polovica,“ spomenula Sehnalová s tým, že to, že sa to vôbec deje, nám prekáža z princípu.
     
    „Sme zatiaľ stále vo fáze presviedčania, že o konzervu z kuracieho separátora namiesto bravčového mäsa naozaj nestojíme. Bruselské ľady pukajú veľmi pomaly. Dvojaká kvalita je symbol, ktorý je možno zástupný, ale je zrozumiteľný. Možno je aj symbolom, že rozdelenia Európy na chudobnú a bohatú, na žiakov a ich mentorov už je dosť a že európske fondy naozaj nie sú všetko,“ uzavrela.
     
    Pôvodný text TU.
     
    - Reklama -