Právnička, ktorá sa stretla s Trumpovým synom má zaujímavú klientelu. Na jej zozname svieti aj ruská FSB

    0
    Ruská vlajka (Autor: Facebook, Russian Flag)

    Zo spisov vyplýva, že Veseľnická v rokoch 2005-2013 úspešne zastupovala FSB v spore o vlastníctvo lukratívnej nehnuteľnosti nachádzajúcej sa na severozápade Moskvy. Nič však nenasvedčuje tomu, že by Veseľnická niekedy bola zamestnankyňou ruskej vlády alebo niektorej z ruských tajných služieb, pričom aj ona sama tvrdí, že pre Kremeľ nikdy nepracovala.

    Na otázky agentúry Reuters o svojej spolupráci s FSB Veseľnická neodpovedala. FSB na žiadosť agentúry o vyjadrenie nereagovala. Skutočnosťou však zostáva, že administratíva bývalého prezidenta USA Baracka Obamu uvalila na FSB sankcie pre jej zasahovanie do amerických prezidentských volieb a súčasný predseda výboru amerického Senátu pre súdnictvo, republikánsky senátor Charles Grassley, vyslovil znepokojenie zo skutočnosti, že americké úrady vôbec povolili Veseľnickej vstup do USA.

    Veseľnická sa v uplynulých dňoch ocitla v centre pozornosti médií pre svoje vlaňajšie stretnutie s viacerými blízkymi spolupracovníkmi Trumpa, ktorého cieľom údajne bolo poskytnúť im kompromitujúce informácie o vtedajšej Trumpovej súperke kandidujúcej za Demokratickú stranu Hillary Clintonovej. Stretnutia sa zúčastnil Trumpov syn Donald Trump mladší, prezidentov poradca a zať Jared Kushner, ako aj vtedajší šéf jeho volebnej kampane Paul Manafort.

    Prokurátor žiada o uchovanie dokumentov zo stretnutia

    Americký špeciálny prokurátor Robert Mueller požiadal dnes Biely dom, aby uchoval všetky písomnosti zo stretnutia volebného tímu súčasného prezidenta Donalda Trumpa s ruskou právničkou Nataľjou Veseľnickou, ktoré sa uskutočnilo v júni 2016. Informovala o tom dnes na svojej internetovej stránke spravodajská televízia CNN.

    Stretnutia s Veseľnickou, ktorého cieľom malo byť získanie kompromitujúcich informácií o Trumpovej volebnej súperke, prezidentskej kandidátke za Demokratickú stranu Hillary Clintonovej, sa zúčastnili prezidentov syn Donald Trump mladší, Trumpov poradca a manžel jeho dcéry Ivanky Jared Kushner, ako aj vtedajší šéf volebnej kampane súčasného amerického prezidenta Paul Manafort. 

    Mueller zaslal Bielemu domu oficiálnu žiadosť, aby bolo uchované všetko, “o čom sa v priebehu predmetného stretnutia z júna 2016 hovorilo”, ako aj “všetky rozhodnutia prijaté v súvislosti s nedávnymi odhaleniami týkajúcimi sa stretnutia z júna 2016”, píše sa v žiadosti špeciálneho prokurátora.

    Žiadosť o uchovanie dokumentov má široký záber a vzťahuje sa aj na krátke textové správy, e-maily, poznámky, odkazy z hlasových schránok a iné komunikačné materiály súvisiace s predmetným stretnutím, ako aj obdobím, ktoré po ňom nasledovalo.

    - Reklama -