Trump prišiel o kľúčového človeka a môže si za to sám. Neuveríte, kto sa rozhodol opustiť tím amerického prezidenta

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Jeden z týchto zdrojov uviedol, že Spicer sa rozhodol na svoju funkciu rezignovať pre námietky k osobe newyorského finančníka Anthonyho Scaramucciho, ktorému dnes americký prezident Donald Trump ponúkol post riaditeľa pre komunikačnú stratégiu Bieleho domu. 

    Samotný Trump údajne Spicera požiadal, aby vo funkcií hovorcu ostal. Spicer to však odmietol, pričom argumentoval práve nevhodnosťou prezidentovho výberu Scaramucciho, uviedol denník New York Times s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený s kauzou.

    Riaditeľ pre komunikačnú stratégiu Bieleho domu zodpovedá za prípravu a realizáciu dennej agendy prezidenta, a to aj prostredníctvom mediálnych kampaní. Okrem toho koordinuje tiež prípravu dôležitých prejavov prezidenta, najmä správ pre Kongres.

    Túto funkciu spolu s rolou hovorcu Bieleho domu doposiaľ – po májovej rezignácií Mikea Dubkea – zastával práve Spicer. 

    Spicer: Pracovať pre Trumpa bola česť a privilégium

    Odchádzajúci hovorca Bieleho domu Sean Spicer dnes uviedol, že sa rozhodol zo svojho postu odstúpiť, aby nastávajúcemu riaditeľovi pre komunikačnú stratégiu Anthonymu Scaramuccimu umožnil v tejto funkcii začať od nuly. Podľa Spicera by totiž z tzv. čistého štítu mohol mať momentálne úžitok práve americký prezident Donald Trump.

    Spicer to telefonicky povedal agentúre AP, ktorá ho oslovila po tom, ako sa dnes v amerických médiách začali šíriť správy o jeho predpokladanej rezignácii. Jej dôvodom mali byť podľa nemenovaných zdrojov oboznámených so situáciou práve Spicerove námietky voči osobe newyorského finančníka Scaramucciho. 

    Spicer podľa vlastných slov cítil, že pre Scaramucciho by bolo najlepšie, ak by si mohol vybudovať svoj vlastný systém a vyšliapať si vlastnú cestu vpred. V krátkom telefonickom rozhovore pre AP sa na adresu Scaramucciho vyjadril veľmi pozitívne, pričom uviedol, že jeho prijatie do funkcie “bude skvelé”, keďže “je to tvrdý chlap”. 

    Spicer ešte predtým na svojom účte na sociálnej sieti Twitter napísal, že pracovať pre Trumpa a “túto skvelú krajinu” bola preňho česť a privilégium, pričom dodal, že na svojej pozícii zostane až do konca augusta. Biely dom následne oznámil, že vo funkcii ho potom nahradí jeho zástupkyňa Sarah Huckabee Sandersová. 

    Spicerovi už poďakoval aj prezident Trump. Ten uviedol, že je vďačný za prácu, ktorú Spicer odviedol v mene jeho administratívy, ale aj amerického ľudu. Spicera pochválil aj samotný Scaramucci, ktorý ho pred novinármi v Bielom dome nazval “pravým americkým patriotom” a vyjadril nádej, že Spicerovi sa bude aj naďalej dariť a “zarobí obrovské množstvo peňazí”. 

    - Reklama -