Prichádza zásadná zmena, ktorá sa dotkne 300-tisíc obyvateľov Slovenska. Ľudia si zaslúžia istoty, hovorí ironicky Droba

    0
    Juraj Droba (Autor: TASR)

    Od začiatku nového roka 2018 prichádza nová povinná elektronická komunikácia s daniarmi, ktorá sa dotkne zhruba 300-tisíc ľudí. Táto zmena sa bude týkať všetkých živnostníkov, slobodných povolaní, ako sú umelci či športovci, a dokonca aj drobných farmárov.

    Chladného nenechala ani poslanca za SaS Juraja Drobu, ktorý na svojej sociálnej sieti Facebook ironicky píše, že „ľudia si zaslúžia istoty: Tristotisíc ľuďom vláda skomplikuje život“.

    „Vláda naplánovala živnostníkom, podnikateľom v slobodných povolaniach či farmárom výraznú zmenu – od 1. januára 2018 už nebudú môcť zaniesť daňové priznanie v papierovej forme na úrad, prípadne si tam nechať poradiť pri jeho vypĺňaní. Všetko má prebiehať elektronicky cez internet,“ píše poslanec, pričom dodáva, že podnikatelia budú mať na prípravu len štyri mesiace.

    Liberál ďalej upozorňuje aj na ďalšiu nevyhnutnosť a tou sú nové špeciálne schránky. „Na komunikáciu s daňovými úradmi cez internet pritom treba špeciálnu schránku, hoci štát nedávno eseročkám aktivoval e-schránky na webe Slovensko.sk,“ posťažoval si Juraj Droba, aktuálne aj kandidát na bratislavského župana. 

    Zdroj: Facebook/Juraj Droba

    - Reklama -