Matovič v ďalšom probléme. Národná rada na neho vytiahla exekúciu

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií udelil v polovici júna lídrovi OĽaNO-NOVA Igorovi Matovičovi pokutu vo výške šiestich mesačných platov. Dôvodom pokuty je, že Matovič mal ako poslanec v súlade so zákonom dlhodobo pozastavenú svoju živnosť, v roku 2013 sa však našlo 21 dní, keď živnosť prerušenú nemal, a to zákon trestá. Viac sme o tom písali TU.

    Predseda Obyčajných ľudí však stále podľa kancelárie národnej rady nezaplatil pokutu takmer 12-tisíc eur. Parlament tak začína podľa Denníka N s exekúciou Matoviča.

    „Kancelária Národnej rady SR musela pristúpiť k exekúcii poslanca NR SR Igora Matoviča. Exekúciu Kancelária NR SR spustila až po využití všetkých možností na vyzvanie poslanca, aby uhradil pokutu, ktorá mu bola udelená Výborom NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií,“ píše kancelária národnej rady.

    Posledný možný termín, keď mal Matovič uhradiť pokutu, bol 24. apríl 2017, keďže tak nespravil, je od tohto dňa dlžník v omeškaní. „Preto mu bola odosielaná výzva určujúca dodatočnú lehotu na úhradu s upozornením, že v prípade neuhradenia dlhu je Kancelária NR SR povinná pokutu vymáhať cestou exekúcie,“ pokračuje kancelária s tým, že Matovič si dokonca neprevzal ani dve zásielky.

    Podľa denníka však nie je jasné, ako bude prebiehať exekúcia. Najpravdepodobnejšie národná rada zapojí do hry exekútora a nakoniec môžu Matovičovi pokutu strhávať z platu.

    - Reklama -