Vedenie SNS odmieta kritiku svoiich členov. Ide vraj len o nespokojnosť pár jednotlivcov

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Strana má vnútorné mechanizmy. Ak budeme dopytovaní Ministerstvom vnútra SR, poskytneme všetky relevantné informácie. Porušenie stanov však nemohlo nastať, ide len o nespokojnosť pár jednotlivcov,” píše sa v stanovisku národniarov.

    Podľa medializovaných informácií je problém v tom, že predsedníctvo SNS zvolilo za kandidáta na predsedu Prešovského kraja vo voľbách do vyšších územných celkov Miroslava Škvareka, ale krajská rada krajského šéfa SNS v Prešove Eduarda Markoviča. Podľa straníkov z Prešovského kraja tým predsedníctvo porušilo stanovy SNS. Napísali preto list ministerstvu vnútra, v ktorom uvádzajú, že predseda SNS Andrej Danko nerešpektuje svojich vlastných členov a koná podľa seba. Informoval o tom denník Nový čas.

    SNS v stanovisku reaguje tým, že porušenie stanov nemohlo nastať. Zároveň nevidí dôvod verejne riešiť a preberať interné postupy a stanovy strany, ani odôvodňovať rozhodnutia straníckych orgánov na verejnosti. “Nerobí to žiadna štandardná strana,” napísala SNS v stanovisku.

    Národniari tiež poukazujú, že majú svoje stanovy a postupy a že členskú základňu tvorí viac ako 7000 členov. “Je úplne prirodzené, že vznikla vnútrostranícka diskusia. Čo človek, to názor. Aj o tom je politika,” píše sa vo vyjadrení národniarov. Dodávajú, že pokiaľ ktorýkoľvek člen cíti porušenie práv, vie, ako má postupovať v súlade so stanovami.

    V stanovisku sa ďalej píše, že SNS ako štandardná politická strana má svoje vnútorné postupy, aby takéto situácie vždy vyriešila po svojej straníckej línii.

    - Reklama -