Viskupič prevzal pochodeň kritiky voči Dankovi. A miestami bol ostrejší ako Matovič

    0
    Poslanec NR SR Jozef Viskupič (na obrázku) bude pravdepodobne najväčším súperom súčasného trnavského župana Tibora Mikuša. (Autor: TASR)

    Svoj komentár na hnonline.sk poslanec začal povzdychom, že namiesto dovolenkovania trávi čas v kancelárii, osviežený nanajvýš perlivou minerálkou, no hneď pridal aj aktuálnu pracovnú pikošku. „Normálna politická prevádzka, ktorej sa však vymyká podpis pod mimoriadnu letnú schôdzu – odvolanie Plavčana,“ konštatuje dianie Viskupič s tým, že odvolanie ministra, „ktorého riadi predseda strany národnej aj parlamentu Danko“, podpísal, „lebo horúce gaštany zodpovednosti“.

    Spôsob, ako Danko organizuje riadenie štátu a politickú realitu, ktorú už nedokáže prekryť ani „zdobenie parlamentu za naše peniaze, ani turbohlúposti s horalkami, zákazmi prezentácií aj voľného pohybu“, nazýva poslanec za OĽaNO „vybíjanou horúcim gaštanom zodpovednosti'“.

    Gaštany zodpovednosti podľa neho rozpaľuje dvojitá kvalita potravín, ukradnuté náboje a bomby a nástenkový tender 2 s eurofondmi na vedu. Ku kauzám Viskupič priradil aj jednotlivé ministerstvá – poľnohospodárstva, obrany a školstva, pričom „SNS nekoná, nevymieňa, roztavené gaštany zodpovednosti nehádže“.

    Poslanec kritizuje predsedu parlamentu Danka v súvislosti s tým, že u svojich straníkov síce nenašiel ani jedného vhodného na ministerský post, ale chce nové pravidlá pre hnutia a strany. „Koalícia so Smerom a Mostom mu nakreslila ihrisko, kde si môže voľne kopať do slobody,“ píše Viskupič. „Amnézia na kauzy Smeru, držanie Kaliňáka a porozumenie politike náš človek' dávajú podľa neho Dankovi priestor na „úlety v rokováku parlamentu“ a zásahy do práva na združovanie.

    Viskupičovi prišlo absurdné, keď kandidáti na riaditeľa RTVS spustili s USB kľúčom v ruke na pôde NR SR prezentáciu, pričom poslanci si zaspomínali, že niekedy to mohli aj oni. Fico však podľa neho Danka potrebuje. „Danko bude zdobiť okolie parlamentu a prekrývať kauzy perlami a politickými smeťami, ako prekrýva jeden drahý mosadzný smetiak druhým,“ píše Viskupič. Odkazuje tým na 5 odpadkových košov pri východe z Hradu. „Lebo po každom predsedovi musí niečo zostať. Po súčasnom smetiaky,“ dodal.

     

    - Reklama -