Zakážeme imigrantov? Nie, rovno všetkých mužov! Znásilnenia na hudobnom festivale vyriešili po svojom

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, Mario G. Rivera)
    Prvý festival bez mužov bude Švédsko hostiť už na budúce leto. Potvrdili to organizátori, ktorí tak reagovali na zrušenie podujatia s názvom Bråvalla, ktoré bolo najväčším hudobným podujatím v škandinávskej krajine. Ďalší ročník Bråvalla festivalu už nebude, pretože bezpečnostné zložky na festivale nedokázali zabrániť opakovaným znásilneniam a sexuálnym útokom. 
     
    Nápad nahradiť zrušenie festivalu jeho čisto ženskou formou vzišiel z twítu švédskej rozhlasovej moderátorky a komičky Emmy Knyckarovej, ktorá si získala veľkú podporu internetovej verejnosti, keď napísala, čo si o veci myslí. „Čo by ste povedali na to, keby sme dali dokopy skutočne skvelý festival, kde by boli vítaní len nemuži'? Ten by sme organizovali, až kým by sa všetci muži nenaučili, ako sa majú správať,“ predložila komička návrh na sociálnej sieti Twitter. O podozreniach, že za znásilneniami a prípadmi sexuálneho obťažovania z minulého roka stáli najmä muži neeurópskeho pôvoduvšak už zo strany tejto komičky nepadlo jediné slovo, pričom zákaz sa má týkať všetkých mužov. 
     
    Nápad švédskej komičky si napriek všetkému získal obrovskú podporu používateľov sociálnej siete a Emma Knyckarová sľúbila, že sa osobne postará o to, aby podujatie na budúci rok bolo bez účasti mužov, aby sa predišlo sexuálnym útokom. 
     
    „V nasledujúcich dňoch dám dokopy solídnu partiu talentovaných organizátorov a projektových lídrov, aby vytvorili organizačný tím festivalu. Potom budete informovaní od každého zvlášť, keď príde čas pohnúť sa dopredu,“ vyhlásila Knyckarová na Twitteri. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -