VIDEO CNN vraj vydiera autora virálneho videa. Ľudia na internete sú postupom média šokovaní, televízia obvinenia odmieta

    0
    Trump verzus CNN (Autor: ReproFoto: Twitter)
    Podľa ľudí ide o snahu vydierať používateľa internetu, ktorý iba slobodne vyjadril svoj názor. Človek vystupujúci na portáli Reddit pod pseudonymom HanAssholeSolo sa za vytvorenie krátkeho videa (gif) s Trumpom a CNN v hlavných úlohách ospravedlnil, a tým sa vyhol uverejneniu svojho skutočného občianskeho mena. 
     
    Anonymita zostala používateľovi portálu zachovaná, ale reportér CNN Andrew Kaczynski, ktorý napísal, že nezverejní meno autora „gifu“, si dal podmienku, že to neurobí, len ak dotyčný už nikdy nebude „opakovať toto nepekné správanie sa na sociálnych sieťach“. 
     
    Dôvetok redaktora spravodajského gigantu vzali však mnohí používatelia portálu Reddit ako útok na slobodu prejavu a kritizovali CNN za snahy o vydieranie. Americká televízna stanica sa ku kritike vyjadrila odmietavo. „CNN sa rozhodla neuverejniť meno používateľa Redditu pre obavy o jeho bezpečnosť. Akékoľvek náznaky, že by ho (televízna) sieť vydierala alebo do niečoho nútila, sú falošné,“ uviedla v reakcii mediálna spoločnosť. 
     
    Spravodajská televízia priznáva, že používateľ internetu HanAssholeSolo sa ospravedlnil ešte skôr, ako ho reportér CNN oslovil. Ide údajne o 15-ročného chlapca, ktorý spomínaný obsah vymazal a rovnako odstránil aj svoj účet z portálu Reddit. 
     
    Prednedávnom Trump využil spomínané krátke virálne video proti svojmu mediálnemu sokovi a uverejnil ho na svojom oficiálnom prezidentskom profile na sociálnej sieti Twitter. Je v ňom vidieť, ako Trump zrazí k zemi muža, ktorý má namiesto hlavy logo CNN, a potom ho brutálne škrtí na zemi. Všetko je však iba divadlo. 
     

     
    Televíziu upravené video pobúrilo natoľko, že označila jeho uverejnenie šéfom Bieleho domu za útok na slobodné médiá. Namiesto Trumpa si to však CNN „vybavila“ s autorom „gifu“, aj keď podľa administratívy nemal prezident video z portálu Reddit. Podrobnejšie sme o prípade písali v čase uverejnenia videa na twitterovom účte Donalda Trumpa TU

    Trump verzus CNN

    Napätie vo vzťahoch medzi prezidentom Donaldom Trumpom a spravodajskou televíziou je badateľné od chvíle, keď šéf Bieleho domu ešte v kampani obviňoval CNN zo šírenia údajne falošných správ o jeho osobe. Neskôr odmietol odpovedať reportérovi CNN na tlačovej konferencii s tým, že pracuje pre šíriteľa falošných správ, a sporov pribúda takmer dennodenne. 
     
    Spomínané krátke video od používateľa Redditu, ktoré použil prezident ako zbraň proti CNN, je pritom upravený záznam spred desiatich rokov, v ktorom Trump v skutočnosti zrazil k zemi v hranom zápase predsedu wrestlingovej asociácie Vinca McMahona. S tým rozdielom, že v tomto aktuálne prerobenom videu je hlava McMahona nahradená logom CNN v narážke na vzájomné „boje“ a opakované slovné útoky medzi televíziou a prezidentom. 
     
    CNN a Donald Trump sa v láske nemajú. Už v minulosti sa exekutíva spravodajského gigantu vyjadrila hanlivo o voličoch republikánskeho prezidenta, keď jeden z producentov uviedol, že sú „hlúpi ako hovno“. Invektívy z oboch strán nie sú žiadnou výnimkou. Trump pri nedávnom stretnutí s veteránmi druhej svetovej vojny nadhodil, že CNN je „hanbou žurnalistiky“. 
     
    - Reklama -