Židovská organizácia vyzvala Orbánovú vládu na ukončenie kampane proti Sorosovi

    0
    George Soros (Autor: TASR)

    „Nenechajme, aby sa nakoniec smial Soros!“ píše sa na bilbordoch s portrétom finančníka, ktoré rozvešali po celej krajine v týchto dňoch. Plagáty sú označené ako Národná konzultácia 2017 a je na nich uvedená poznámka, že 99 percent ľudí (Maďarov) odmieta ilegálnu migráciu.

    Heisler pripomenul, že Mazsihisz od začiatku upozorňoval na vážne riziká takejto kampane. Nejde síce o otvorenú antisemitskú kampaň, avšak jej prostredníctvom by sa – podľa zväzu – mohli rozpútať aj nekontrolované antisemitské vášne.

    „Uplynulé dni potvrdili, že naše obavy neboli márne,“ dodal predseda Mazsihiszu, ktorý podotkol, že v uplynulých dňoch sa na týchto plagátoch vo viacerých maďarských veľkomestách objavili nápisy evokujúce temné obdobie maďarských dejín. „Ale vzniknuté neviditeľné spoločenské škody sú podstatne vážnejšie,“ uviedol Heizler.

    Orbánovi Mazsihisz pripomenul jeho zodpovednosť za to, aby sa v Maďarsku nešírila nenávisť. „Urobte všetko pre to, aby sa tento zlý sen čo najskôr skončil,“ adresoval Heisler výzvu ministerskému predsedovi.

     

    - Reklama -