Kisku dnes čaká veľký deň. Vo Varšave sa stretne s Trumpom

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

    Trumpov prezidentský špeciál Air Force One pristál na medzinárodnom letisku Fryderyka Chopina vo Varšave. Trump pricestoval spoločne s manželkou Melaniou, dcérou Ivankou a zaťom i poradcom Jaredom Kushnerom. 

    Na varšavskom letisku ich privítal poľský minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski, vojenská stráž a mala delegácia zložená z poľských činiteľov a predstaviteľov americkej ambasády v Poľsku, informovala agentúra DPA. 

    Trumpovu návštevu vo Varšave, ktorá bude trvať menej než 24 hodín, sprevádzajú prísne bezpečnostné opatrenia a zvýšená prítomnosť policajtov. 

    Vo štvrtok sa americký prezident prihovorí poľskému národu z varšavského Námestia Krasiňských a v priebehu dňa absolvuje tiež bilaterálne stretnutia s poľským prezidentom Andrzejom Dudom a chorvátskou prezidentkou Kolindou Grabarovou-Kitarovičovou, priblížila agentúra AP.

    Zúčastní sa aj na summite Iniciatívy troch morí, kde by mal s ďalšími európskymi lídrami diskutovať o energetických a ďalších otázkach.  

    Z Varšavy americký prezident vo štvrtok podvečer odcestuje do severonemeckého mesta Hamburg na summit lídrov skupiny G20, kde by sa mal okrem iného stretnúť aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

    - Reklama -