Nejdem kandidovať proti Smeru, prekvapuje Majerský, ktorý ide zabojovať o kreslo prešovského župana za opozíciu

    0
    Kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský (Autor: facebook: Milan Majerský)

    Milan Majerský je rodák z Levoče. Než sa stal jej primátorom, pôsobil ako učiteľ a neskôr riaditeľ pedagogického centra. V komunálnej politike sa pohybuje už 12 rokov. Z pozície primátora Levoče a poslanca v Prešovskom samosprávnom kraji sa rozhodol v najbližších župných voľbách zabojovať o miesto jeho predsedu. Majerský kandiduje za stranu KDH v rámci spolupráce medzi stranami SaS a OĽaNO, ktoré idú s KDH do župných volieb spoločne.

    Čo vás viedlo k tomu, že ste sa rozhodli kandidovať na predsedu samosprávneho kraja?

    Ku kandidatúre ma viedla skúsenosť, keďže som župným poslancom už ôsmy rok. A viedla ma aj iniciatíva starostov a mestských poslancov, ktorí ma kontaktovali a vyjadrovali túžbu po zmene v našom Prešovskom samosprávnom kraji.

    Aké sú podľa vás najväčšie problémy v Prešovskom kraji?

    Najväčším problémom je u nás určite odliv múdrych hláv a pracovitých rúk. Jednak na západ krajiny, ale aj na západ Európy. To je dlhodobý problém, ktorý samotná vláda Slovenskej republiky, respektíve vlády, ktoré tu doteraz boli, neriešili. Tento odchod mladých vytvára veľký nedostatok. Cestu, ako toto riešiť, vidím jedine v tom, že prilákame investorov na východ krajiny a dokážu tak zabezpečiť to, aby otcovia zostávali pri svojich rodinách, pri svojich ženách, svojich deťoch.

    Milan Majerský (úplne vpravo) spolu s ostatnými kandidátmi na predsedov VÚC, ktorí sa predstavili na spoločnej tlačovej konferencii SaS, KDH a OĽaNO Autor: df 

    Čím sa budete v rámci kampane snažiť osloviť voličov?

    Určite sa budem snažiť osloviť ľudí tým, že mám už osobnú skúsenosť, pretože som primátorom v meste, kde sa nám takto podarilo pritiahnuť investora. Taktiež sa nám podarilo vylepšiť infraštruktúru a práve infraštruktúra a investori sú základom rozvoja každého jedného kraja.

    Čo si myslíte o súčasnom predsedovi samosprávneho kraja a o tom, ako kraj vedie?

    Pripomínam, že nejdem kandidovať proti súčasnému predsedovi PSK a určite nejdem kandidovať proti Smeru. Idem kandidovať ako kandidát, ktorý chce ponúknuť slušnú alternatívu. Je na ľuďoch, čo si vyberú.

    Kto by bol z vašich súperov v nadchádzajúcich voľbách pre vás ešte prijateľnou alternatívou ako predseda PSK?

    Nechcem určite hodnotiť svojich protikandidátov.

    Milan Majerský spolu s kandidátkou na predsedníčku Žilinského samosprávneho kraja Erikou Jurinovou z OĽaNO Autor: df

    Aká je vaša vízia pre PSK?

    Ako som už spomenul, mojou víziou je najmä, aby ľudia ostali pri svojich rodinách, čiže hlavne dať ľuďom prácu. Chcem, aby investori prichádzali na východ, aby ľudia nemuseli odchádzať za prácou do Bratislavy a vidieť svoje deti raz za mesiac. Toto je moja top priorita. Druhou veľkou prioritou je pre mňa spomínaná infraštruktúra.

    - Reklama -