Hrnko udrel na organizátora a hostí „zbytočnej“ konferencie. Nekompetentné, osobné a nedôstojné poslanca národnej rady, znie odpoveď

    0
    Poslanec NR SR a podpredseda SNS Anton Hrnko (Autor: Archív AH)

    Národniar Anton Hrnko dostal pozvánku na konferenciu, ktorú organizoval štátny tajomník ministerstva školstva Peter Krajňák. Konferencia sa uskutočnila včera a jej témou boli prístupy pri výučbe dejepisu a občianskej náuky. „Hlavnými prednášajúcimi na konferencii majú byť známy reprezentant bratislavskej kaviarne Fedor Blaščák, známa neúspešná komisárka na likvidáciu sochy Svätopluka na Bratislavskom hrade Marína Závacká, nejaká expertka na extrémizmus Bihariová a psychológ s pekným českým menom Aleš Bednařík,“ komentoval účastníkov konferencie Hrnko s tým, že celá je podľa jeho názoru zbytočná.

    Okrem účastníkov sa obul aj do štátneho tajomníka Krajňáka, ktorý je z Mostu-Híd. Podľa jeho názoru je štátny tajomník ten posledný, ktorý má rozhodovať o obsahu vyučovacích predmetov, a ministrovi, nominantovi SNS Petrovi Plavčanovi odporučil postarať sa, aby štátny tajomník Krajňák nemíňal peniaze ministerstva na veci, do ktorých nemá čo hovoriť.

    Viac sme o tom písali TU.

    Budeme sa o téme rozprávať, keď to považujeme za vhodné

    Na Hrnkove slová zareagovala hovorkyňa Mostu-Híd Klára Debnár, ktorá pre Aktuality.sk povedala, že na statusy rodiace sa v piatok neskoro večer nezvyknú reagovať. „Obzvlášť, keď sú nekompetentné, osobné a nedôstojné poslanca národnej rady. My sa budeme o tejto téme a o tom, čo sa bude učiť na školách na Slovensku, rozprávať, keď to považujeme za potrebné. Hlavne s osobnosťami, ktoré k tomu majú čo povedať,” odkázal koaličný partner podpredsedovi národniarov. Jedným dychom hovorkyňa dodala, že štátny tajomník má ich plnú dôveru.

    Pre Aktuality reagovala aj jedna z hostiek konferencie, expertka na extrémizmus Irena Bihariová. „Nerozumiem, čoho sa tak zľakol – hádam nie toho, že by sa deti na dejepise učili o tom, že Tiso bol zločinec,” vyjadrila sa.


     

    - Reklama -