Jaroslav Kaczyński odmietol migrantov: My sme žiadne štáty nedrancovali a lacnú pracovnú silu nepozvali. Nech si to vybavia tí, ktorí to robili

    0
    Jaroslaw Kaczyňski (Autor: SITA)

    Kaczyński v súvislosti s migračnou krízou uviedol, že sme nezneužili štáty, z ktorých utečenci prichádzajú do Európy. „Nevyužívali sme ich pracovnú silu a nepozvali sme ich do Európy. Máme plné morálne právo povedať nie,” myslí si Kaczyński. Poliaci vraj nemajú jediný dôvod, aby si v rámci solidarity prijímaním utečencov radikálne znižovali štandard kvality svojho života.

    Poľsko sa migrantom a kvótam na ich prerozdeľovanie veľmi vehementne bráni. Európska komisia tak s krajinou začala konanie.

    Kaczyński sa vyjadril aj k nadchádzajúcej návšteve amerického prezidenta Donalda Trumpa v Poľsku. Podľa neho ostatné európske krajiny túto návštevu Poľsku závidia, napríklad britskí predstavitelia vraj “útočia” na Varšavu. Podľa poľských médií dal Trump Poľsku prednosť, lebo mu prisľúbili srdečné prijatie. V Británii i ostatných krajinách ho zrejme čakajú protesty.

    Pôvodný text TU.

    - Reklama -