Návrh Jahnátka za predsedu ÚRSO je výsmech. On je multikandidátom strany Smer na rôzne štátne posty, spustilo KDH

    0
    Ľubomír Jahnátek a Alojz Hlina (Autor: TASR)

    “Ľubomír Jahnátek preukázal za posledných 11 rokov, že je multikandidátom strany Smer-SD na rôzne štátne funkcie. Bol ministrom hospodárstva, následne pôdohospodárstva a poslancom NR SR za stranu Smer-SD. Pred vstupom do politiky bol riaditeľom podniku, ktorý vlastní J. Široký,” povedal podpredseda KDH Pavol Zajac.

    Dodal, že táto jeho politická aj profesionálna kariéra a prepojenie so stranou Smer-SD i oligarchom Širokým ho diskvalifikuje viesť nezávislý úrad, akým by ÚRSO malo byť. Podľa Zajaca bude Jahnátek ďalším politickým nominantom Roberta Fica a strany Smer-SD. KDH preto vyzýva vládu, aby nevymenovala Jahnátka za predsedu ÚRSO, ale aby transparentne vybrala skutočne nezávislého odborníka. 

    Bývalý dvojnásobný minister a v súčasnosti poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Jahnátek je podľa premiéra Fica (Smer-SD) najlepší kandidát na predsedu ÚRSO.

    Ako v piatok (30.6.) povedal v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo, verí, že budúci týždeň bude Jahnátek vládou do tejto funkcie vymenovaný, keďže vo výberovom konaní nemal konkurenciu.

    “Nad všetkými vyčnieval o štyri konské dĺžky. Je to človek, ktorý sa vyzná, a preto ho s veľkou radosťou podporím a dúfam, že na budúci týždeň bude Ľubo Jahnátek vymenovaný za šéfa regulačného úradu,” vyhlásil Fico.

    Výberová komisia Ministerstva hospodárstva (MH) SR označila v stredu (28.6.) Jahnátka, ktorého nominovala Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ), za najlepšieho spomedzi štyroch prihlásených kandidátov na post šéfa ÚRSO. Opozícia tento výber kritizuje, nominácia dlhoročného politika podľa jej predstaviteľov ohrozuje nezávislosť regulačného úradu.

    - Reklama -