Obchod za milióny! Dopravný podnik Bratislava nakupuje nové autobusy

    0
    Interiér autobusu bratislavskej MHD (Autor: TASR)

    Nákup 90 vozidiel sa bude financovať prostredníctvom dlhodobého úveru vo výške 24 miliónov eur, ktorý v decembri 2016 odobrili bratislavskí mestskí poslanci. Nákupná cena autobusov sa však ešte nedávno pohybovala na úrovni okolo 27 miliónov eur. DPB sa však podarilo túto cenu znížiť. Požadovala to aj dozorná rada podniku. Konečná cena 24 miliónov eur zahŕňa aj informačný odbavovací systém najvyššej úrovne a dodávku náhradných dielov po dobu troch rokov.

    “Ukončili sme rokovania. Tie vyústia do uzatvárania zmlúv s dodávkou zabezpečujúcou 100 percent prepravnej kapacity dodávok autobusov, ktoré plánujeme nakúpiť. Uzavreté kontrakty tak budú v súlade s tým, čo schválili poslanci v mestskom zastupiteľstve,” priblížil tento týždeň Urban.

    Cestujúcim by mohli byť nové autobusy k dispozícii už koncom tohto roka. Budú nízkopodlažné, plne klimatizované, s vnútorným a vonkajším kamerovým systémom či s moderným informačným systémom.

    Nákup nových autobusov odobrilo zastupiteľstvo hlavného mesta v štruktúre približne 32 autobusov dĺžky 18 metrov, 28 autobusov dĺžky 12 metrov, 24 autobusov dĺžky 10,5 metra a šesť autobusov dĺžky do deviatich metrov. DPB potrebu nákupu nových autobusov zdôvodnil tým, že má viacero vozidiel, ktoré sú staré, nespĺňajú požiadavky občanov na dostatočné zabezpečenie kvality a komfortu pri cestovaní, nie sú nízkopodlažné a nemajú klimatizáciu.

    - Reklama -