Z toho už asi CNN len tak ľahko nevykorčuľuje. Donald J. Trump je naopak na koni

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Americký konzervatívny aktivista James O’Keefe natočil tajnú nahrávku rozhovoru s vplyvným producentom CNN Johnom Bonifieldom. Ten okrem iného konštatoval, že CNN nemá žiadne skutočné dôkazy, ktoré by potvrdzovali spojenectvo medzi Donaldom Trumpom a Moskvou. Úplne otvorene zároveň uviedol, že spravodajská televízia túto kauzu umelo rozdúchava, pretože tak získava skvelú sledovanosť. Dokonca pripustil, že prezident má pravdu, keď kroky zo strany CNN označuje za hon na čarodejnice.

    Situácia CNN sa ešte viac skomplikovala po tom, ako spravodajská televízia uviedla, že prezidenta a jeho blízkych spolupracovníkov vyšetruje senátny výbor pre spravodajské služby a ministerstvo financií. Dôvodom mali byť údajné väzby Stephena Schwarzmana a zakladateľa SkyBridge Capital Anthonyho Scaramucciho na ruský investičný fond. Ako sa však ukázalo, informácie CNN boli lživé.

    Televízia svoju chybu uznala, spomínaný text stiahla zo svojich stránok a prepustila jeho autora Thomasa Franka, zástupcu washingtonskej redakcie Erica Lichtblaua a riaditeľa dozorného oddelenia Lexa Harisa. Tým sa však celá kauza neskončila. Podľa mnohých je desiatky rokov budovaná dôveryhodnosť CNN vážne ohrozená, ak nie rovno zničená. Práve CNN sa postavila na čelo odporu proti prezidentovi a neskrýva, že by si v Bielom dome priala radšej Hillary Clintonovú.

    Na poklesky CNN zareagoval okrem iného aj prezidentov najstarší syn Donald Jr., ktorý vyzval prezidenta CNN Jeffa Zuckera, aby usporiadal tlačovú konferenciu a prehovoril o lživej kampani televízie proti jeho otcovi. Jeho výzva sa objavila v texte servera Breitbart, ktorý následne publikoval na Twitteri Sean Hannity z Fox News. Ten zase položil CNN otázku, kedy sa pre šírenie lží o napojení Trumpa na Rusko zbaví svojho prezidenta Zuckera.

     

     

    Zdroj: Twitter/Sean Hannity

    Priamo na tlačovej konferencii sa do praktík CNN pustila aj hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabeeová Sandersová, keď spomenula nahrávku aktivistu Jamesa O’Keefa. „Teraz tu koluje také video a ja by som rada vyzvala všetkých v tejto miestnosti aj po celej krajine, aby si ho pozreli. Ak je to video pravdivé, tak je to hanba pre všetky médiá a pre celú žurnalistiku ako takú,“ konštatovala Sandersová.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -