Smerák Baška bude opäť bojovať o post trenčianskeho župana

    0
    Jaroslav Baška (Autor: www.vaszupan.sk)

    „Trenčianskemu samosprávnemu kraju sa za posledné štyri roky darí vo všetkých oblastiach, v ktorých má kompetencie, a preto som sa rozhodol opätovne kandidovať. Máme pripravených veľmi veľa zaujímavých projektov. Najviac finančných prostriedkov chceme v tom ďalšom období investovať do zdravotníckej infraštruktúry a do cestnej infraštruktúry, pretože tá je naozaj vo veľmi zlom stave,“ zdôvodnil svoju kandidatúru Baška. 

    Očakáva, že volebná účasť v regionálnych voľbách 4. novembra bude vyššia ako pred štyrmi rokmi. „Počas štyroch rokov sme sa naozaj snažili robiť kampaň, vysvetľovať ľuďom, o čom sú kompetencie samosprávneho kraja,“ doplnil predseda TSK. 

    Na predsedu TSK kandiduje Baška s podporou strán Smer–SD, Most-Híd a Strany zelených. Rovnaká koalícia je vytvorená aj na poslancov Trenčianskeho samosprávneho kraja. Doterajší počet 45 poslancov TSK by sa mal v nasledujúcom volebnom období zvýšiť o dvoch. Vzhľadom na počet obyvateľov by mal pribudnúť jeden poslanec pre okres Prievidza a ďalší pre Trenčiansky okres. Rozhodovať o tom budú na pondelkovom (3. 7.) zasadnutí poslanci zastupiteľstva TSK.

    O funkciu predsedu TSK majú záujem i ďalší kandidáti. SNS chce nominovať Silviu Sivákovú Nemcovú, ktorá je v súčasnosti prednostka Okresného úradu v Prievidzi, za SaS ohlásila kandidatúru poslankyňa NR SR a TSK Renáta Kaščáková.

    V roku 2013 sa o kreslo predsedu TSK uchádzalo šesť kandidátov. Za Smer-SD Baška, za koalíciu KDH, OKS, SaS, NOVA, Most-Híd, SDKÚ–DS Jozef Lohyňa, za koalíciu Zmena zdola a DÚ Juraj Smatana, kandidátom KSS bol Peter Palko, nezávislými kandidátmi Ľubomír Žabár a Marián Herdel. Predsedom TSK sa po prvom kole volieb stal Baška.

    - Reklama -