Absolútna impotencia európskych vodcov. Afričania neprichádzajú, pretože sú chudobní. Komentátorka odkrýva dôvody masovej migrácie

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Sulovská na serveri Forum24.cz skonštatovala, že na cestu z Afriky sa ani zďaleka nevydávajú tí najchudobnejší, ale len tí, ktorí sú schopní zaplatiť pašerákom nemalé sumy. „Iste, doma za sebou spália všetky mosty, ale naozaj chudobní Afričania by mohli spáliť aj svoju chatrč a predať deti do otroctva a aj tak by na výpalné pre pašerákov nezarobili. Že pašeráci predávajú ,európsky sen‘ v úvodzovkách, pretože sami nie sú schopní dopraviť migrantov cez more do Európy, a užitočných idiotov a spolupáchateľov im robia mnohé humanitárne organizácie, je ďalšia vec. V každom prípade nie je masová migrácia dôsledkom chudobnenia Afriky, ale jej pomalého a bolestivého bohatnutia,“ napísala komentátorka.

    Podľa jej slov sa však vo väčšine afrických krajín nebojuje a väčšina obyvateľov kontinentu nezažila ani hladomor. V prípade, že mnohé organizácie Afričanom pomáhajú, nechtiac tak vraj prispievajú k vytváraniu negatívneho obrazu o Afrike ako o kontinente nikdy sa nekončiacej biedy a utrpenia.

    „Priemerne informovaného Európana asi prekvapí, že dokonca v Somálsku, krajine najznámejšej pre svojich pirátov a vtipy o podvyživenosti obyvateľstva, sa zhruba na tretine územia nachádza medzinárodne neuznaná, ale stabilná a demokratická republika Soomaaliland, ktorá je pokojná a slobodná, vojny sa jej vo všeobecnosti vyhýbajú a hospodárstvo sa utešene rozvíja,“ uviedla Sulovská a pochválila aj Namíbiu, Botswanu, Mozambik, Gabon alebo Zambiu. Tieto krajiny sú podľa nej veľkým prísľubom pre celý kontinent.

    Európski vodcovia, ktorí potom ľuďom úplne bez hanby hovoria, že možno príde aj sto miliónov Afričanov, sú potom podľa jej slov do neba volajúcou ukážkou absolútnej impotencie. „Ako keby migranti pršali z neba. ,Marshallov plán pre Afriku‘ je určite dobrý nápad a buďme všetkými desiatimi za čokoľvek, čo tomu nádhernému a skúšanému kontinentu pomôže. Ale migračnú politiku máme v rukách my. Alebo sme ju už azda na niekoho delegovali? Európa potrebuje rozhodných politikov s víziou, nie pasívnych vyčkávačov,“ poznamenala Sulovská s tým, že Európa potrebuje politikov, ktorí dokážu povedať stop záujemcom o azyl z bezpečných krajín. „Ak chcú niektoré európske krajiny vo veľkom prijímať migrantov napríklad zo svojich bývalých kolónií, nech to robia bez nároku na súčinnosť ostatných,“ uzavrela.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -