Kde niektorí končia, iní začínajú. Smeruje Mika z RTVS rovno do politiky?

    0
    Václav Mika (Autor: TASR)
    O tom, že prehra nemusí byť vždy prehrou, píše po Mikovom nezvolení konzervatívny denník Postoj a nechýba ani zaujímavý postreh, kde by sa mohol odchádzajúci riaditeľ uplatniť, keď definitívne odíde z funkcie. Jaroslav Rezník ho nahradí 2. augusta. 
     
    Indície k tomu, kam by mohol ísť Václav Mika po odchode z kresla šéfa RTVS, sa v slovenskom mediálnom priestore objavili ešte v apríli. Mika vtedy ako prvý kandidát oznámil, že bude bojovať o znovuzvolenie. Viacerí ľudia z mediálneho prostredia chápali tento krok tak, že už sleduje úplne iný plán ako ďalšie päťročné obdobie v Mlynskej doline. 
     
    Podľa Postoja je Mikovým plánom vstup do politiky, a to „na strane liberálneho a proeurópskeho Slovenska“. V rovnakom čase, ako oznamoval Mika kandidatúru na šéfa RTVS, totiž prezident Andrej Kiska povedal, že nevstúpi do straníckej politiky. Konzervatívny denník píše, že tým prišla „liberálnejšia časť krajiny o svojho vysnívaného lídra“. 
     
    Najjasnejším a zároveň aj najčerstvejším signálom, že to Mika s politikou myslí vážne, je potom podľa Postoja článok denníka Plus jeden deň, ktorý vyšiel pár dní po prvom kole voľby šéfa RTVS. Už tam sa o Mikovi písalo, že sa vraj chystá zakladať novú stranu, ale on sám nič nepotvrdil ani nevyvrátil. 
     
    Postoj píše o tom, že správa sa neobjavila náhodou, pretože Mika má dobré vzťahy so šéfom spoločnosti, ktorá vydáva Plusky, a preto dosluhujúci šéf RTVS vraj nebol porazený ani neodchádza, ale práve sa „učí, ako sa bude namiesto k divákom prihovárať k voličom“. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -