AKTUÁLNE Novým šéfom RTVS je Jaroslav Rezník

    0
    Jaroslav Rezník (Autor: TASR)

    Miku volilo v tajnej voľbe 50 poslancov. Hlasovalo spolu 147 zákonodarcov. Generálny riaditeľ RTVS sa volí na päť rokov.

    Jaroslav Rezník sa narodil 12. júla 1966 v Ružomberku. Od roku 1993 pôsobil ako riaditeľ Regionálneho štúdia Slovenského rozhlasu (SRo) v Košiciach. V rokoch 1997-2005 bol ústredným, potom generálnym riaditeľom Slovenského rozhlasu (SRo) v Bratislave.

    Vláda SR vymenovala Rezníka 4. apríla 2007 do funkcie generálneho riaditeľa Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR), ktorej sa ujal 5. apríla 2007.

    Po legislatívnej zmene TASR zo štátnej príspevkovej organizácie na verejnoprávnu inštitúciu ho Správna rada TASR v apríli 2009 opätovne zvolila za generálneho riaditeľa TASR na päťročné funkčné obdobie.

    Tento post obhájil a v januári 2014 ho Správna rada TASR opäť zvolila za generálneho riaditeľa TASR na ďalšie päťročné funkčné obdobie počnúc dňom 30. apríla 2014.

    Rezníkove plány s RTVS

    V rozhovore pre Parlamentné Listy priblížil Rezník, že jeho víziou je Slovenskú televíziu rozvíjať na multikanálovom princípe s dôrazom na vyprofilovanie jednotlivých okruhov. Jednotka ako univerzálny plnoformátový okruh s klasickou trojčlenkou BBC, teda vzdelávať – informovať – zabávať, Dvojka ako okruh určený cez deň pre deti a mládež a večer vyhradený pre náročného diváka.

    A Trojka by mala byť športovým okruhom doplneným o publicistiku najrozličnejšieho druhu s dôrazom na zdravý životný štýl. Rozhlas, ktorý sa obetoval v prospech revitalizácie, nadviaže podľa Rezníkových slov na svoje najlepšie tradície a oveľa výraznejšie ich prepojí so súčasnými technologickými možnosťami.

    Na otázku, či je pripravený na tlaky politikov, ktoré ako riaditeľ RTVS bude zrejme musieť znášať, odpovedá: „Takmer 25 rokov riadim verejnoprávne médiá, takže nejaké tie tlaky už za sebou mám. Ale akí by to boli politici, keby netlačili na médiá, a aké by to boli médiá, keby tým tlakom s noblesou neodolávali. Politici a médiá vedú na jednej strane nekonečný súboj, na druhej strane vedia, že sa potrebujú.“ 

    Viac o plánoch nového šéfa RTVS sa dočítate TU.

    Autor: df, TASR

    - Reklama -