Ohavný pokus zničiť slobody, na ktorých stojí Británia, hovorí Mayová na margo posledného útoku v Londýne

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)

    Mayová dnes pred svojím premiérskym sídlom na Downing Street č. 10 zároveň povedala, že útočník, ktorý dodávkou vrazil do veriacich odchádzajúcich z večerných modlitieb, konal podľa prvotných zistení polície sám.

    Dodala, že vodiča dodávky, 48-ročného bieleho muža, najprv odvážne zadržali ľudia priamo na mieste a následne ho zatkla polícia, informovala televízia Sky News.

    Jedna osoba zahynula priamo na mieste útoku a ďalších desať utrpelo zranenia. Osem zo zranených hospitalizovali. Polícia momentálne prešetruje, či muž, ktorý zomrel v čase, keď mu bola poskytovaná prvá pomoc, skutočne skonal na následky útoku alebo bolo príčinou jeho úmrtia niečo iné. 

    Mayová vo svojom vyhlásení pre médiá reagovala aj na výčitky niektorých moslimov, podľa ktorých londýnska polícia nezasiahla dostatočne rýchlo.

    Premiérka v tejto súvislosti uviedla, že polícia na incident reagovala do minúty, pričom za “teroristický útok” ho vyhlásila v priebehu ôsmich minút. 

    Mayová podľa agentúry AP dodala, že takejto nenávisti a zlu sa nikdy nepodarí zvíťaziť a že britská vláda sa v snahe poraziť extrémizmus nezastaví pred ničím.

    Premiérka zároveň uviedla, že britská polícia sa po útoku rozhodla zvýšiť počet policajtov hliadkujúcich pred mešitami. 

    - Reklama -