Mrazivá výpoveď rušňovodiča vlaku o osudnej zrážke s Gauliederom: Keď som čakal na políciu, počul som praskanie v kríkoch

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Pred pár dňami vyšli najavo nové informácie okolo smrti exposlanca NR SR Františka Gauliedera. Rodinný právnik Gauliederovcov Ján Fontán informoval, že ani po niekoľkých mesiacoch nedokáže od marca polícia povedať, či jeho smrť bola vražda alebo samovražda. V čase smrti sa dokonca mala v Gauliederovom tele nachádzať podozrivá látka. Viac sme o tom písali TU.

    O osudnej noci 25. marca prehovoril aj 26-ročný rušňovodič Igor V., ktorý nastúpil 24. 3. na nočnú službu s tým, že mal za úlohu previezť tri nákladné vlaky. „Ako som vyšiel z Trnovca nad Váhom cez vľavo točivý oblúk, reflektor som zapol na diaľkové pri východe zo stanice, približne tristo metrov pred mostom mi okolo 1.45 hodine skočil do dráhy muž. Hneď som dal zvukové znamenie, rýchlobrzdu, brzdná dráha bola okolo 500 metrov, kde som zastal,“ cituje výpoveď rušňovodiča týždenník Plus 7 dní.

    Zo služobného telefónu následne volal dispečerovi a išiel hľadať zranenú osobu. Pri čakaní na políciu počul v kríkoch praskanie. „Čakal som do príchodu policajtov, ktorí prišli do desiatich minút. Ako som čakal, počul som v kríkoch praskanie,“ povedal Igor V.

    Gaulieder mal byť v čase smrti zachytený stúpačkou vlaku, pričom mal mať ruky do V, avšak podľa výpovede rušňovodiča nebežal. „Z pravej strany vyskočila zhruba päť metrov pred vlakom osoba do koľajiska, či mal obe nohy v koľajisku, neviem. Ja som totiž z pohľadu rušňovodiča videl iba od pol pása hore,“ opísal rušňovodič okamžik zrážky vyšetrovateľovi.

    - Reklama -