Donald Trump oslávil 71. narodeniny. Jeho odporcovia mu chceli dať špeciálny darček

    0
    Donald J. Trump, 45. prezident USA (Autor: TASR)

    Keď skladal prezidentskú prísahu Ronald Reagan, mal 69 rokov. Trump, ktorý prísahu zložil v januári tohto roku, bol ešte o rok starší. Napriek tomu podľa všetkého prekypuje energiou. Chodí na mítingy s voličmi, vládne a našiel si čas aj na to, aby na svoje vlastné narodeniny navštívil nemocnicu, kde leží postrelený člen Snemovne reprezentantov, republikán Steve Scalise, ktorého označil za svojho priateľa.

    Server denníka USA Today pripomína, že 14. jún je v Spojených štátoch aj Dňom ozbrojených síl. Trump preto na Twitteri zablahoželal všetkým vojakom, ktorí statočne slúžia svojej krajine. V odpovedi sa dočkal mnohých prianí od svojich voličov.

     

     

    Zdroj: Twitter/Donald J. Trump

    Ozvali sa však aj Trumpovi odporcovia. Členovia skupiny Rise and Resist (Povstaň a bráň sa), ktorí Trumpa dlhodobo kritizujú, by mu najradšej dali jednosmernú letenku do Ruska. Nepáči sa im, ako sa Trump a jeho tím údajne už pred voľbami zaplietli s Ruskom. Túto kauzu teraz vyšetrujú americké úrady.

    Jeden z protestujúcich Andy Ratto povedal pre časopis Newsweek, že Trumpov spôsob vládnutia môže byť nebezpečný. „Zatiaľ čo v D.C. Trump sfúkne sviečky na torte, my budeme stáť na ulici a dúfať, že jeho prianie sa nesplní,“ poznamenal Trumpov odporca.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -