Šéf ľudskoprávnej organizácie bez milosti: Česi, Maďari, Poliaci, nedivte sa. Kto nedodržiava zákony, toho v Európe čaká trest

    0
    Vlajka EÚ (Autor: repro youtube, mg)

    Európska komisia začala konanie voči Česku, Poľsku a Maďarsku v súvislosti s tým, že krajiny odmietajú prijímať migrantov na základe kvót, a to aj navzdory tomu, že prerozdeľovanie utečencov podporila väčšina členských štátov. Predpokladá sa teda, že ide o normu na úrovni zákona, ktorú treba dodržiavať. A ak niekto zákon nedodržiava, môže očakávať trest.

    Andrew Stroehlein k tomu na sociálnej sieti Twitter poznamenáva, že by štáty mali brať túto situáciu ako príležitosť, príležitosť na nápravu. Ak k náprave nedôjde, Česko, Poľsko aj Maďarsko by mohli prísť o európske dotácie. Stroehlein sa v tejto súvislosti dovoláva slov kandidáta na kancelára za nemeckú sociálnu demokraciu Martina Schulza. Ten podľa servera Politico konštatoval, že by ako kancelár nemohol prehliadať skutočnosť, že Maďarsko a spol. nie sú solidárne.

     

     

    Zdroj: Twitter/Andrew Stroehlein

    „Žiadni utečenci rovná sa žiadne dotácie,“ píše k tomu Stroehlein. Schulz sa mal v tomto zmysle vyjadriť pred maďarským premiérom Viktorom Orbánom. „So mnou ako kancelárom […] nebudeme akceptovať spochybňovanie princípu solidarity,“ povedal podľa servera Politico Schulz.

     

     

    Zdroj: Twitter/Andrew Stroehlein

    - Reklama -