Kresťanský duchovný vyslovil zásadnú otázku: Kto stvoril Islamský štát?

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    Server RadioVaticana.cz prináša vyjadrenie irackého katolíckeho duchovného Jeana-Benjamina Sleimana, ktorý sa domnieva, že Islamský štát treba poraziť, ale to samo o sebe podľa jeho slov nestačí. Svet by si vraj mal položiť otázku, kto celé roky podporoval teroristov, čím fakticky umožnil vznik Islamského štátu. Títo teroristi totiž ohrozujú celý svet, takže je v záujme celého ľudstva zistiť o Islamskom štáte viac.

    „Daeš je jedným z problémov, ale nie je to hlavný problém. Hlavným problémom sú tí, ktorí Daeš vyprojektovali a vytvorili. Sú veľmi inteligentní, majú široké konexie v moslimskom svete a veľmi dobre poznajú islam a spoločnosti v moslimských krajinách. V tom je jadro veci. Daeš robí svoju prácu, ale musíme sa pýtať, kto ním manipuluje, kto ho riadi, kto ho financuje a dokonca mu zaisťuje istú ochranu. Tieto otázky si musíme klásť,“ hovorí katolícky duchovný pôsobiaci v Iraku.

    Irak je vraj dnes veľmi nestabilnou krajinou, kde si ľudia navzájom nedôverujú. A nedôverujú ani štátu. Ten je podľa nich slabý a nedokáže poriadne ochrániť vlastných občanov.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -