Matovič to nemá v hlave v poriadku, spustil Bugár a dodáva, že šéf Obyčajných ľudí urobil z parlamentu najhoršiu inštitúciu

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most - Híd (Autor: Jozef Hübel)

    Podpredseda NR SR a predseda strany Most-Híd Béla Bugár v rozhovore pre Plus 1 deň priznáva, že koalíciu v poslednom období sužuje problém, ktorý musia čoskoro vyriešiť. Týka sa voľby riaditeľa RTVS. Pre Bugára je však kandidát Jaroslav Rezník problémom, pričom pre SNS a Smer zasa Václav Mika. „Z tých kandidátov, ktorí tam ostali, sú ešte dvaja, ktorí by mohli byť priechodní. Hovorím o pani Zuzane Ťapákovej a pánovi Michalovi Ruttkayovi. Títo dvaja by mohli dostať podporu nášho klubu,“ prezrádza Bugár.

    Bugár sa vyjadril aj k návrhu generálneho prokurátora rozpustiť stranu Mariana Kotlebu ĽS Naše Slovensko. „Ak aj súd rozpustí stranu Kotlebu, náš zákon umožňuje členom takej strany založiť novú stranu,“ dodáva predseda Mostu s tým, že sa možno preto bude meniť aj zákon, pričom by mohli zabrániť tomu, aby vznikla strana, ktorá by vedome propagovala fašistické symboly. Pre Bugára bol však krok generálneho prokurátora prekvapením.

    „Keď začneme poukazovať na to, že hovorí, že všetci sú korupčníci a on zamestnal svojich príbuzných na úrade Banskobystrickej župy, že kúpil za stranícke peniaze dom, pomôže to? Keď toto kritizujeme, je vnímaný ako martýr. Tak nerobme potom nič. Ale musíme,“ odpovedá Bugár na otázku, či nebude považovaný Kotleba po rozpustení jeho strany za martýra. Most-Híd pritom podporí v župných voľbách do Banskobystrického kraja takého uchádzača, ktorý bude mať v prieskumoch najväčší potenciál.

    Podľa Bugára by sa v prípade, že sa vyskytne nová korupčná kauza, malo okamžite konať, pričom staré veci by mali riešiť orgány činné v trestnom konaní. „Kauza Bašternák je kauza minimálne troch vlád. Áno, musí sa to riešiť a niekedy pomáha aj tlak verejnosti. Keď sa predseda strany, ktorá nominovala pána Kaliňáka, rozhodne tak alebo onak, budeme to my rešpektovať,“ hovorí Bugár.

    Predseda Obyčajných ľudí Igor Matovič nebude Bugárovi v parlamentne chýbať. „Určite mi nechýba štýl, teda kričanie, urážanie, zbytočné pútanie pozornosti. To, že sa rozhodol, že nebude chodiť do parlamentu, je na jeho zodpovednosti. Parlament nie je iba parlament Igora Matoviča. To, čo zaviedol pán Matovič do tohto priestoru, som nezažil. Po 26 rokoch urobil z parlamentu najhoršiu inštitúciu. To, čo robí, nepatrí do parlamentu,“ tvrdí podpredseda NR SR, pričom popiera, že by sa akokoľvek niekomu vyhrážal. Matovič je podľa neho klamár.

    „O poslanecký mandát má Matovič prísť preto, že to urobil dvakrát. Jeho správanie hovorí už o iných jeho problémoch v hlave a dovtedy, kým nebudeme vedieť, na čom sme, to prerokovávať nebudeme. Ak sa človek správa ako on, nemá v hlave všetko v poriadku a aby sme ho ešte trestali aj tým, že ho zbavíme mandátu, sa mi nezdá správne,“ uzatvára Béla Bugár s tým, že Igor Matovič si je podľa neho vedomý všetkých krokov a následkov.

    - Reklama -