Nicholsonová píše list Ficovi: Dovoľte, aby som bola jednou z tých, ktorá vloží svoju dôveru do vašich rúk

    0
    Lucia Nicholsonová, poslankyňa za stranu Sloboda a Solidarita (Autor: SITA)

    Ako saskári informovali na tlačovej konferencii, začiatkom mája dostala Lucia Nicholsonová anonym s podnetom na začatie trestného stíhania vo veci, z ktorej mali byť podozriví štyria štatutári spoločnosti Dúha. Podpredsedníčka parlamentu na tlačovej konferencii rovnako avizovala, že vec postúpi premiérovi Slovenskej republiky. Teraz píše Robertovi Ficovi otvorený list. „Médiá sú plné správ o tom, ako chcete bojovať s korupciou a chrániť jej oznamovateľov,“ začína Nicholsonová svoj list pre premiéra a pokračuje, že jeho kroky po rokoch nečinnosti a podporovania korupcie vo vlastných vládach považuje za obrovský zvrat a za dobrú správu.

    „Aj preto mi dovoľte, aby som bola jednou z tých, ktorá vloží svoju dôveru do vašich rúk a upriami vašu pozornosť nielen na podozrenia z korupcie na tých najvyšších miestach, ale aj na ľudí, ktorí sa postarali o to, aby sa tieto podozrenia dostali von,“ píše.

    Ako ďalej pokračuje, pripomína, že podala dve trestné oznámenia. „Jedno pre podozrenie z trestného činu krátenia dane a druhé pre podozrenie z trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa,“ hovorí. „Spoločnosť Dúha vám predstavovať nemusím,“ tvrdí Sulíkova poslankyňa s tým, že je to spoločnosť, ktorá má od štátu najväčšiu verejnú zákazku v hodnote takmer 500 miliónov eur na stavbu diaľničného tunela Višňové a so stavbou výrazne zaostáva. „KUFS vám tiež nemusím predstavovať. Je to hlava vašej daňovej kobry,“ píše zostra Nicholsonová a dopĺňa, že túto daňovú kobru síce personálne obsadil minister vnútra Robert Kaliňák, ale vedie ju minister financií Peter Kažimír.

    „Kto som ja, aby som vynášala nejaké súdy?“ pýta sa Nicholsonová a dodáva, „ako ste povedali, pán premiér, korupcia je pliaga a v boji proti spoločnému nepriateľovi by sme mali ťahať za jeden povraz.“

    Kauza Dúha

    Začiatkom mája dostala podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová anonym, ktorý obsahoval sprievodný list a vypracované kvalifikované trestné oznámenie o podozrení z krátenia dane vo výške 1,1 milióna eur. „Podľa podnetu mali dať do účtovníctva spoločnosti fiktívne faktúry s rôznymi firmami, z ktorých časť vlastnia práve majitelia spoločnosti Dúha. Štát tak mali obrať o 1,1 milióna eur,“ vyhlásila Nicholsonová. Nicholsonová ešte v pondelok avizovala, že podáva dve trestné oznámenia. Jedno za podozrenie z daňových podvodov, druhé za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Viac sme o tom písali TU.

    - Reklama -