Deň finálneho rozhodnutia? Ústavný súd rozsekne otázku Mečiarových amnestií zrejme už dnes

    0
    Vladimír Mečiar v TA3 o amnestiách (Autor: TA3)

    Ústavný súd (ÚS) SR by mal dnes rozhodovať o zrušení tzv. Mečiarových amnestií. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa ÚS SR Martina Ferencová.

    “Dnes o 13.00 h je naplánované neverejné zasadnutie pléna ÚS SR, podľa programu sa má rokovať aj o konaní týkajúcom sa tzv. Mečiarových amnestií,” uviedla Ferencová.

    Ako dodala, v prípade, že plénum Ústavného súdu v danom konaní rozhodne, verejnosť oboznámia s výsledkom konania formou tlačovej informácie zverejnenej na webovom sídle ÚS SR.

    Pondelok 5. júna je šibeničný termín, keď uplynie zákonom stanovená lehota 60 dní na meritórne (vecné, obsahové – pozn.red.) rozhodnutie Ústavného súdu SR v prípade zrušenia Mečiarových amnestií.

    Zrušenie amnestií ústavným súdom by znamenalo, že na ťahu by bol Okresný súd Bratislava III. 

    „Práve tam sa nachádza trestný spis z vyšetrovania zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny. Spis buď vráti do prípravného konania, teda vyšetrovateľovi, alebo ho rovno zastaví. Najmenej pravdepodobné je, že hneď rozhodne,“ objasňuje Plus JEDEN DEŇ.

    V prípade boli doposiaľ podané obžaloby na dovedna 13 osôb, medzi ktorými nechýba ani niekdajší šéf Slovenskej informačenej služby (SIS) Ivan Lexa.

    Autor: mr, TASR

    - Reklama -