Kaliňák ako najtalentovanejší realitný maklér? Pán Matovič znovu zavádza, ohradzuje sa ministerstvo

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)

    “Ministerstvo vnútra SR v Žiline odkupuje priestory v nehnuteľnosti Europalace s cenou 530 eur/m2, teda 6,982 milióna eur. Klientske centrum sa bude nachádzať na piatich poschodiach a celková výmera je takmer 13.160 m2. K budove je 150 parkovacích miest a nachádza sa hneď vedľa veľkého obchodného centra,” uviedol tlačový odbor, pričom dodal, že za uvedenú sumu je v Žiline nemožné nájsť nové kancelárske priestory vrátane nábytku, vzduchotechniky a infraštruktúry, kde zamestnanci donesú len spisy. 

    Ako ďalej dodal, do objektu sa presťahujú zo siedmich adries v Žiline, dokopy pôjde o takmer 300 zamestnancov. Otvorenie klientskeho centra v Žiline je plánované na september 2017. 

    Po tlačovej besede v máji 2016 dostal rezort podľa vyjadrenia ministerstva ponuky niekoľkých subjektov. “Ministerstvo vnútra vybralo najlacnejšiu ponuku, pričom pri každom klientskom centre, ktoré budujeme, je cena tým najdôležitejším, na čo prihliadame. Pri všetkých doteraz zverejnených prípadoch je zrejmé, že ministerstvo kupuje najlacnejšie a najefektívnejšie priestory, ktoré sú 30 percent pod trhom,” dodal rezort. 

    Po presťahovaní jednotlivých odborov do nového objektu v budove Europalace bude podľa tlačového odboru ministerstvo zvažovať využiteľnosť objektov, ktoré tieto odbory opustia. “Následne rozhodne o ich ďalšom využití, prípadne odpredaji,” uzavrel rezort.

    Matovič na dnešnej tlačovej konferencii označil ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) za najtalentovanejšieho realitného makléra na svete. Obvinil ho z toho, že kúpil predraženú budovu pre klientske centrum aj v Žiline.

    - Reklama -