VIDEO Prekáža mu Denník N. Pre toto Gašpar s organizátormi protikorupčného pochodu diskutovať nebude

    0
    Tibor Gašpar (Autor: TASR)

    Gašpar pozval organizátorov Dávida Straku a Karolínu Farskú verejne aj osobným e-mailom, na ktorý študenti reagovali v otvorenej odpovedi. Navrhli, aby sa diskusia neuskutočnila na policajnej pôde, ale na Gymnáziu Juraja Hronca na Novohradskej ulici v Bratislave, pričom by sa jej mohli zúčastniť aj ďalší študenti, médiá a diskusiu by moderoval Lukáš Fila, šéf vydavateľstva vydávajúceho Denník N.

    „Z odpovede študentov však vyplýva, že si dali niekoľko návrhov a najmä chceli zmeniť miesto stretnutia a chceli, aby našu diskusiu moderoval zástupca istého denníka. Práve zmena miesta stretnutia podľa mňa znamená stratu autenticity, stratu možnosti komunikovať aj s inými policajtmi než len s mojou osobou,“ povedal policajný prezident k návrhom študentov. „Taktiež sa nedomnievam, že práve moderátor z tohto denníka by bol zárukou nestrannosti,“ doplnil.

    Pozvanie pre študentov na políciu Gašpar odôvodnil tým, aby sa mali možnosť stretnúť aj s inými policajtmi, ktorí pôsobia v oblasti boja proti korupcii. Ponuka na stretnutie platí podľa jeho slov aj naďalej. „Je aktuálna a platná a nielen pre študentov, ale aj ich pedagógov, pre zástupcov vysokých škôl, ktorí sa pripojili k týmto študentom, a kedykoľvek si môžeme dohodnúť termín tohto stretnutia,“ uzavrel.

    Organizátori protikorupčného pochodu vo verejnej odpovedi policajnému prezidentovi uviedli, že sú nespokojní s tým, akým spôsobom sa končia kauzy, v ktorých sú medzi podozrivými politicky angažované osoby, ich priatelia či známi. „Preto nás zaujíma vaše stanovisko k tejto problematike a k riešeniam zo strany polície. Zároveň by sme s vami mali záujem na našom stretnutí, tak ako navrhujete, viesť úprimnú a otvorenú debatu,“ napísali Straka a Farská.

    Návrh presunúť stretnutie na pôdu školy odôvodnili študenti tým, že sa chcú vyhnúť pochybnostiam zo strany verejnosti o obsahu a účele stretnutia. Podľa ich predstáv by sa totiž na diskusii na gymnáziu mohli zúčastniť aj iní študenti a tiež médiá, ktoré by nemali možnosť klásť otázky a diskusiu by iba monitorovali.

    Študenti tiež navrhli, aby sa debaty aktívne zúčastnili aj dvaja zástupcovia z radov vysokoškolákov, ktorí sa pridali po prvom pochode k ich výzve, a tiež, aby bola moderovaná a tejto úlohy sa zhostil Lukáš Fila. Termín stretnutia navrhli na stredu (24.5.) alebo štvrtok (25.5.) o 15.30 h.

    Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky

    - Reklama -