Hádka vo vnútri Smeru a kameňom sváru je Kaliňák. Maďarič to nedaroval Beňovej a tá vracia úder

    0
    Minister kultúry Marek Maďarič a europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Autor: TASR)
    Podľa Maďariča mala europoslankyňa „veľké vyhlásenia najmä na sociálnych sieťach“, ale nakoniec žiadnu kritiku na adresu vedenia Smeru či ministra vnútra Roberta Kaliňáka nevzniesla. „Keď prišlo na lámanie chleba, nebola schopná dať vyhlásenie,“ povedal Maďarič. 
     
    Na otázku, či kritika do vlastných radov nie je snahou Beňovej zapáčiť sa voličom v Bratislavskom samosprávnom kraji, kde vraj zvažuje kandidatúru, minister kultúry povedal, že sa europoslankyňou nezaoberá. „Sú iní politici v Smere, ktorých sledujem aj s určitou nádejou, ako sa vyvíjajú a ako môžu pomôcť Smeru. Ona je v Smere služobne už naozaj dlho a nespájam si ju s budúcnosťou Smeru,“ dodal  v rozhovore pre Plus 7 Dní. 
     
    Monika Beňová reagovala na vyjadrenia svojho straníckeho kolegu a ministra kultúry na sociálnej sieti. Podľa europoslankyne sa Maďarič snaží riešiť svoje vlastné spory s Robertom Kaliňákom prostredníctvom nej. „Áno, patrila som k tým, ktorý ho skritizovali za zlú prezidentskú kampaň pre R. Fica a tiež som presvedčená, že jeho konzervatívny pohľad na svet je prekonaný a Smeru škodí,“ píše Beňová na svojom facebookovom profile. 
     
    V krátkom vyjadrení na sociálnej sieti nechýba ani zdôvodnenie, prečo dlhoročná členka Smeru-SD nekritizovala otvorene ministra vnútra pred straníckymi kolegami. „Nešla som na snem strany preto, aby som rozbila stranu a odtrhla zaňho (za Maďariča) Kaliňákovi hlavu :), tieto mužské komplexy sú pre mňa stále záhadou,“ píše Beňová s usmiatym emotikonom uprostred vety.
     
    Europoslankyňa si neodpustila protiútok na Maďariča. „Na rozdiel od Mareka Maďariča, čoby podpredsedu strany, som ja o potrebe boja proti korupcii na sneme hovorila…“ kontruje Beňová na sociálnej sieti. 
     
    - Reklama -