Ficov kabinet bude rokovať o nákupe obrnených vozidiel za vyše miliardu eur

    0
    Ilustračná fotografia: rokovanie vlády (Autor: TASR)

    Ministerstvo obrany argumentuje, že armáda v súčasnosti nedisponuje takýmito typmi vozidiel, ktoré sú považované v každej armáde členských krajín NATO za dôležitú súčasť výzbroje operačných zoskupení a samostatne pôsobiacich jednotiek.

    Súčasná technika, ktorú armáda má, je už podľa rezortu na konci technickej životnosti. Spôsob, akým by sa vozidlá obstarali, sa analyzuje.

    Kabinet tiež bude hovoriť o rozšírení možnosti poskytovania pomoci pre včelárov. Prostredníctvom nového Národného plánu stabilizácie a rozvoja slovenského včelárstva si včelári, začínajúci včelári a včelárske združenia najbližšie tri roky rozdelia každý rok po takmer 1,2 milióna eur.

    Z dôvodu rozsahu zmien vyplývajúcich z tohto plánu agrorezort vypracoval nové nariadenie vlády.

    Témou bude aj hospodárenie Sociálnej poisťovne. Vlani zaznamenala lepší výber poistného a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie od ekonomicky aktívneho obyvateľstva o 413,03 milióna eur.

    Hospodárenie Sociálnej poisťovne tak skončilo bilančným rozdielom 529,1 milióna eur.

    Na programe je aj informácia o škodách, ktoré na Slovensku napáchali povodne od júla do decembra 2016. Suma prekročila vyše 11,5 milióna eur, najväčšie škody vznikli na majetku štátu.

    Ďalšie peniaze, vyše 1,2 milióna eur, predstavovali výdavky na povodňové zabezpečovacie a záchranné práce. Ministri by mali rozhodnúť o ich preplatení zo štátnej pokladnice.

    - Reklama -