Premiér nečakane: Skutok sa stal a ukázal opäť prstom na Radičovú

    0
    Predseda vlády Robert Fico (Autor: TASR)

    Premiér Robert Fico sa vracia do roku 2011, keď podľa jeho slov zverejnených na blogu SME.sk píše, že vtedajšia premiérka Iveta Radičová podpísala rozhodnutie o pridelení dotácie z jej rezervy v sume 300 000 eur. Účelom dotácie bolo financovanie dostavby športového areálu v Osrblí. „V tom čase už bolo známe, že Peter K., konateľ stavebnej firmy Kňazík Slovakia, s. r. o., ktorá prestavbu realizovala a ktorej mali byť vyplatené aj peniaze z dotácie premiérky, bol právoplatne odsúdený za prečin nezaplatenia dane,“ píše premiér a dodáva, že to bolo zhodou okolností vo vzťahu k zákazke na prestavbe Národného športového areálu v spomínanom Osrblí.

    Ako ďalej Fico pokračuje, premiérkin externý poradca Martin Novotný so svojím známym I. L. sa mali s konateľom firmy viackrát stretnúť a na jednom z týchto stretnutí mal na papier napísať, že z dotácie 300 000 eur chce 10 %, čo predstavuje 30 000 eur. „Dňa 29. júla 2011 známy externého poradcu M. Novotného prevzal od konateľa stavebnej spoločnosti úplatok 30 000 eur,“ tvrdí premiér s tým, že externý poradca aj jeho známy boli zadržaní a za prečin nepriamej korupcie aj právoplatne odsúdení.

    Ako Fico v závere hodnotí, nemôže akceptovať údery od tých, ktorí boli v 2011 pri moci. „Skúste, dámy a páni, nájsť rozhorčené vyjadrenia R. Sulíka, I. Matoviča alebo najčestnejšieho z najčestnejších D. Lipšica, alebo ešte lepšie bývalého kňaza, dnes partnera I. Radičovej M. Balázsa, ktorý si zo súčasnej vlády robí doslova strelnicu. Nenájdete nič. Vtedajším vládnym politikom a najmä médiám stačilo, keď premiérka I. Radičová vyhlásila, že o ničom nevedela,“ uzavrel.

    Zdroj: Facebook/ Robert Fico

    - Reklama -