Pozor, Kajínek môže začať zase kradnúť. Publicista otvorene prehovoril

    0
    Jiří Kajínek (Autor: ReproFoto: youtube)

    Hneď na úvod Klíma zdôrazňuje, že nedokáže povedať, či je Kajínek vinný, alebo nevinný. Nedokáže povedať, či najznámejší český väzeň zastrelil dvoch ľudí, alebo nie. Je si však istý, že sa veci odohrávali inak, než zaznieva oficiálne v prípade. Osobne sa vraj čoraz viac prikláňa k názoru, že Kajínek je nevinný.

    „Dobre, som čoraz viac presvedčený o tom, že to neurobil – tak šesťdesiat na štyridsať. Moje pôvodné presvedčenie o jeho vine postupne klesá, ale stále ju nevylučujem. Preto by mal byť obnovený proces a celý prípad došetrený. Okrem iného preto, aby sa ukázala skutočná úloha plzenských policajtov.“

    V kauze hrajú rolu emócie, špekulácie, ale aj Kajínkova inteligencia, ktorá nie je nízka. Odsúdený vrah je navyše charizmatický. Je otázka, či sa Kajínek zmení na počestného občana. Klíma si myslí, že Kajínek by mohol začať opäť kradnúť. „On je zlodej. Jasné, aj zločinec, ale existuje silná pochybnosť, že je vrah. A ja neverím, že by mohol niekomu ublížiť,“ hovorí publicista. Ako skúsený zlodej by si Kajínek mohol vymyslieť solídne alibi, keby pred mnohými rokmi naozaj vraždil. A on toto alibi nemá, pretože podľa jeho vlastných slov na mieste vraždy nebol, a preto nemá potrebu si nejaké alibi vymýšľať.

    A čo bude Kajínek robiť, keď sa dostane na slobodu? Klíma je presvedčený, že by sa Kajínek mohol uplatniť v šoubiznise, kde by bol v role cvičenej opice, ktorú chce vidieť každý. Publicista sa domnieva, že takáto rola by sa mohla najznámejšiemu českému väzňovi zrejme aj páčiť.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -