Saskár Klus: Kotleba by sa mal konečne začať správať ako chlap. Poraziť ho je mojou osobnou výzvou

    0
    Na snímke opozičný poslanec NR SR za stranu SaS Martin Klus (Autor: TASR)

    „Nástup radikalizmu a extrémizmu považujem za celospoločenskú výzvu a poraziť Mariana Kotlebu v nadchádzajúcich voľbách za moju osobnú politickú výzvu. Myslím si, že týchto ľudí treba zastaviť tam, kde vystúpili na piedestál. To bolo v prípade Kotlebu práve v BBSK,“ uviedol Klus, pričom poukázal na Kotlebovo víťazstvo vo voľbách v roku 2013.

    Podľa jeho slov súčasný predseda BBSK nesplnil veľké množstvo zo svojich predvolebných sľubov. Vyčítal mu tiež, že sa nezúčastnil na verejnej predvolebnej diskusii.

    „Kotleba, ktorý sa necháva oslovovať ako vodca, by sa mal konečne začať správať ako chlap. Mal by mať guráž a odvahu čeliť svojim protikandidátom. Jeho povinnosťou je spraviť odpočet, čo urobil, respektíve skôr neurobil v tomto kraji,“ uviedol Klus a svojho protikandidáta zároveň vyzval, aby sa zúčastnil priamej konfrontácie.

    Poslanec NR SR tiež potvrdil, že v prípade zvolenia za predsedu kraja sa vzdá poslaneckého mandátu.

    „Na päť rokov by som svoj život plne zasvätil BBSK a ani v prípade účasti strany Sloboda a Solidarita vo vláde nebudem mať iné záujmy. Považujem za veľmi dôležité, aby náš kraj dostal po štyroch rokoch opačnú trajektóriu a stal sa príkladom pre ostatné slovenské kraje,“ zakončil Klus.

    - Reklama -