Vytlačí Danko z parlamentu matovičovcov? Toto im môže znepríjemniť život

    0
    Jozef Viskupič, Igor Matovič (Autor: TASR)

    Právnu normu avizoval predseda NR SR a SNS Andrej Danko, malo by sa na nej aktuálne pracovať. Viskupič sa prípadného zavedenia limitu na členov neobáva, keďže hnutie má podľa neho niekoľko tisíc sympatizantov. Predpokladá, že limit by teda v prípade potreby naplnili.

    Myšlienka zavedenia limitu sa však Viskupičovi nepozdáva. “Nepáči sa nám, že chce niekto prikazovať počet členov a obmedzovať právo na zhromažďovanie sa,” poznamenal.

    Hnutie síce podľa jeho slov nie je štandardná strana, ale má program, riešenia, sympatizantov a dáva priestor odborníkom. O odborných témach diskutuje na konferenciách, ktoré spustilo.

     “Chceme hľadať ľudí, ktorí by vedeli prinášať riešenia. Ide nám o odbornosť,” uviedol Viskupič s tým, že klasické stranícke štruktúry hnutie stavať nemieni. V regiónoch sa ale istým spôsobom organizovať chce.

    Prísnejšie podmienky pre politické strany avizoval Danko pred pár mesiacmi. Spomínal návrh, že by strany kandidujúce v parlamentných voľbách mali mať minimálne 500 členov. Politická strana podľa neho nemôže byť eseročka jedného človeka, ktorý si v nej môže robiť, čo chce.

    Danko je presvedčený, že nesystémové strany nevedia riadiť štát. Pravidelne pripomína, že OĽaNO-NOVA má štyroch členov, z toho dvaja sú rodinní príslušníci. Neraz zdôraznil, že pojmy ako stranícka disciplína nie sú žarty.

    - Reklama -