Kotlebovci sú nacisti. Rusko je najväčšia hrozba, udrel nominant Mosta

    0
    Štátny tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák (Autor: TASR)

    Štátny tajomník ministerstva obrany za stranu Most-Híd Róbert Ondrejcsák pre týždenník Plus 7 dní prezradil, že otázky o hrozbe pre Slovensko dostáva bežne na stretnutiach s priateľmi. Podľa jeho slov sú hrozby komplexné. „Za najdôležitejšiu zmenu považujem novú dynamiku bezpečnostného prostredia vo východnej Európe. Jednak ruskú agresiu voči Ukrajine, anexiu Krymu a vojenský potenciál, ktorý sa zhromažďuje na hraniciach s členskými štátmi NATO, či cvičenia, ktoré simulujú ofenzívu na západ,“ vyjadril sa. Plus 7 dní zároveň uvádza, že za najväčšiu hrozbu Ondrejcsák označil Rusko.  

    Jedným dychom dodal, že ťažké na komunikáciu je aj zdôvodňovanie zvyšovania nákladov do armády. V rozhovore sa vrátil aj k nedávnemu zásahu policajtov v parlamente, kde prehľadávali kancelárie poslancov z Ľudovej strany Naše Slovensko. S ich zásahom súhlasí. „Myslím si, že sú to nacisti, áno. Keď sa niekto tvári ako nacista, nemôžeme to relativizovať. Veci musíme pomenovať tak, ako sú,“ povedal Ondrejcsák.

    Štátny tajomník ministerstva obrany si zaspomínal, ako sa zúčastnil na niektorých debatách s kotlebovcami vo svojej rodnej Rimavskej Sobote, a podľa jeho slov sa nevedeli správať. „Mám v tom jasno a mám jasno aj v tom, že musíme proti nim zakročiť na ktorejkoľvek úrovni,“ uzavrel.

    - Reklama -